Taus og haltende Bendtner dro hjem til København

Nicklas Bendtner slutter seg til den danske VM-troppen, men ville ikke si noe om lyskeskaden dagen derpå.

Se hvordan Brann slo Rosenborg i Sportsnyhetene i videovinduet øverst!

En tårvåt Nicklas Bendtner ble byttet ut med en lyskeskade i 1-2-tapet for Brann.

Rosenborg-spissen er en del av Danmarks foreløpige 27-mannstroppen til VM, men medisinsk ansvarlig i Rosenborg, Haakon Schwabe, antyder at det blir en kamp mot klokken for Bendtner.

– Vanligvis tar det fra et par uker til en måned. Men det spørs om vi har riktig diagnose. I morgen kan han være mye bedre, uttalte Schwabe til TV 2 søndag.

Bendtner fløy fra Værnes til Kastrup mandag formiddag, men var ikke interessert i å snakke med pressen. Den store dansken haltet gjennom ankomsthallen.

Kampen mot Brann kan ha vært den siste gangen Bendtner spilte mot Rosenborg, for 30-åringen har blitt sterkt koblet til andre klubber.

Danmarks landslagssjef Åge Hareide skal ha med seg 23 spillere til VM.

Bendtner snytt for mål

Rosenborg tok ledelsen tidlig i andre omgang, men etter 61 minutter sto det 2-1 til gjestene Brann. Da våknet Rosenborgs danske stjernespiss.

Nicklas Bendtner dempet et innlegg på kassen og lobbet ballen elegant over Samuel Sahin-Radlinger i Brann-buret.

Da trodde hele Lerkendal at spissen hadde utlignet, men dommer Svein Oddvar Moen annullerte feilaktig for offside.

Bendtner holdt seg til lysken umiddelbart etter den annullerte scoringen, og det ble raskt konstatert at stjernespissen ikke kunne spille videre.

Dansken gikk gråtkvalt i garderoben på stillingen 1-2. Dermed er VM-drømmen til den tidligere Arsenal-spissen i fare.

​Men enn så lenge er stjernespissen fortsatt en del av den danske bruttotroppen. Åge Hareide vraket åtte mann søndag kveld, men RBK-duoen er fortsatt med. Innen avreise til Russland må ytterligere fire spillere ut.​

– Vi mistenker at det er en liten muskelstrekk i lysken, sier Haakon Schwabe til TV 2.

– Vanligvis tar det fra et par uker til en måned. Men det spørs om vi har riktig diagnose. I morgen kan han være mye bedre, sier Schwabe.

Den medisinke koordinatoren bekrefter at det kan bli travelt å rekke VM-sluttspillet.

– Det blir en kamp mot klokken, sier Schwabe.

Den danske bruttotroppen skal snart bli tatt ut av Åge Hareide, og en eventuell lyskestrekk kan fort få den norske treneren til å se seg etter andre spissalternativer.

Bendtner møtte ikke pressen etter kampen, men det gjorde lagkamerat Mike Jensen. Også han venter på endelig beskjed om han får spille VM for Danmark.

– Han er ikke veldig happy nå. Vi får se hvordan det går, sier Jensen til TV 2.

– En gigantisk nedtur

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen mener Bendtner mest sannsynlig mister VM hvis det er snakk om en strekk.

– Det er jo aldri i nærheten av offside, og dermed svært overraskende at assistentdommeren hever flagget. Bendtner bryr seg nok ikke alt for mye om det, for det som er hans fokus nå er om han rekker VM eller ikke. Fikk han seg en strekk i lysken i den situasjonen, mister han mest sannsynlig VM, og da er det enkelt å forstå at han ser dypt fortvilet ut i det han går i garderoben, sier Mathisen.

– Dette har vært hans store mål denne sesongen, og om han nå skulle miste mesterskapet vil det være en gigantisk nedtur. Mye av grunnen til at han kom til RBK var at han ville vise Åge Hareide og resten av Danmark at han kunne bidra med flagget på brystet igjen, sier TV 2s fotballekspert.​