høydramatisk da Real madrid vant igjen:

To grusomme Karius-tabber og en vidunderlig Bale-perle

Liverpool svarte raskt etter Karius' enorme tabbe, men et øyeblikks magi fra innbytter Gareth Bale og en ny gigatabbe sørget for nok en Real Madrid-triumf.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Real Madrid - Liverpool 3-1

Se sammendrag av Champions League-finalen i Sportsnyhetene øverst!

Først måtte Mohamed Salah forlate banen med skade etter bare 30 minutter. Og det gikk fra vondt til verre for Liverpool da Loris Karius på utrolig vis forærte Karim Benzama 1-0-scoringen kort tid ut i andreomgang. Men Sadio Mané og Liverpool utlignet kun fire minutter senere.

Det fikk Zinedine Zidane til å gjøre grep. Etter 60 minutter entret Gareth Bale banen, og kun tre minutter senere scoret han på et vidunderlig brassespark.

– Jeg har sett mye fine mål bli scoret i finaler, og denne er helt der oppe blant de vakreste! Det skal jo egentlig ikke være mulig å score på den måten, men Bale drar frem sitt ypperste rett etter at han har kommer inn fra benken, sier TV 2-ekspert Jesper Mathisen om scoringen.

Og Bale hadde mer krutt i støvlene. Etter 83 minutter fyrte waliseren løs fra 30 meter. Det harde skuddet gikk rett på Karius, men tyskeren klarte likevel ikke å redde. Dermed var Liverpool-keeperens andre enorme tabbe et faktum.

– Dette er jo rett og slett baller han kaster inn i eget mål, og da blir det selvfølgelig umulig for Liverpool å slå et lag som Real Madrid, sier Mathisen.

Med 3-1 kunne Real Madrid juble for sin tredje strake Champions League-triumf.

– Real Madrid vinner til slutt veldig fortjent, og de gjør det fordi de har et mye mer komplett lag enn Liverpool i kveld, sier Mathisen.

– Vi taper som et lag
​​
Liverpool-kaptein Jordan Henderson tok sin egen keeper i forsvar etter finaletapet.

– Jeg vet ikke hva som skjedde på det første målet, om Benzema stoppet ballen med hånden. Brassesparket kunne han ikke gjøre noe med. På det tredje målet er det mye bevegelse i ballen. Det er ikke feilene Karius gjorde, vi kom til finalen som et lag og vi taper som et lag. Det handler om alle, sier Henderson til BT Sport.

Jürgen Klopp følte med keeperen sin etter de to grusomme tabbene.

– Loris Karius vet det, alle vet det. Det er synd i en kamp som dette, i en sesong som dette. Jeg føler med ham, han er en fantastisk gutt. Den andre tabben skjer på grunn av den første, sier Liverpool-sjefen til BT Sport.

Klopp mener også at Salah-skaden preget laget i stor grad.

– Situasjonen med Salah og Ramos så veldig ille ut, den kom som et sjokk for laget. Vi tapte vår positive energi og de hevet seg umiddelbart, sier tyskeren.

– Et fantastisk innhopp
Det var ventet at Bale skulle få muligheten fra start, men Zidane valgte å gi Isco tillit. Spanjolen misbrukte flere store muligheter, og etter 60 minutter ble han tatt av til fordel for Bale.

– Bale gjør et fantastisk innhopp, og Zidane kan si seg meget godt fornøyd med grepene han gjorde fra benken. Hadde Salah fått spille hele kampen tror jeg vi hadde fått se en helt annen kamp, for etter at han gikk ut endret det noe hos begge lag, sier Mathisen.

Waliseren innrømmer at han var svært skuffet over ikke å få starte.

– Jeg var selvsagt veldig skuffet over ikke å få starte kampen. Jeg følte jeg fortjente å starte, men manageren bestemmer. Det beste er å komme inn og gjøre en forskjell, det gjorde jeg definitivt. Det må være det beste målet i en Champions League-finale, det finnes ikke noe større scene, sier Bale til BT Sport.

Bale åpnet også opp vedrørende sin fremtid i den spanske storklubben.

– Jeg trenger å spille uke ut og uke inn. Det har ikke skjedd denne sesongen. Jeg hadde en skade i fire eller fem uker, men jeg har vært frisk etter det. Jeg må sitte meg ned med agenten min i sommer og diskutere det, sier superinnbytteren.

Slik var kampen
Det var ingen overraskelser i Jürgen Klopps laguttak. For Real Madrid fikk Isco tillit fra start, mens Gareth Bale ble henvist til benken.

Allerede etter to minutter måtte Loris Karius i aksjon. Dani Carvajal slo et innlegg inn mot en offside-plassert Isco, men den tyske sisteskansen var uansett først på ballen.

Etter seks minutter spilte Roberto Firmino en smart pasning i bakrom mot Sadio Mané, men Keylor Navas var våken og hindret angrepet. Samme mann var god da han kastet seg frem foran Trent-Alexander Arnold og avverget en potensiell stor Liverpool-sjanse minuttet senere.

Liverpool skapte mest det første kvarteret av kampen, men Real Madrid var også småfarlige på overganger. Etter 15 minutter satte Cristiano Ronaldo fart og fikk skutt fra skrått hold, men forsøket gikk like over mål. Kort tid senere fikk Liverpool et hjørnespark etter en feil i det spanske forsvaret. Virgil van Dijk vant duellen med Keylor Navas, men Liverpool-stopperens heading var ikke presis nok.

Midtveis i omgangen fikk Liverpool to gode muligheter. Først fikk Firmino avsluttet etter et godt forarbeid av James Milner, men skuddet gikk rett i Sergio Ramos. Ballen falt så til Alexander-Arnold, men Keylor Navas reddet backens skudd.

Salah forlot banen i tårer
​Etter 25 minutter holdt Liverpool-fansen pusten da Mohamed Salah gikk i bakken etter en duell med Sergio Ramos. Egypteren klarte ikke å ta seg for og landet på skulderen. Stjernespilleren ble liggende med store smerter, men han kom seg likevel på beina igjen og så ut til å kunne fortsette kampen.

Men kun tre minutter senere ble smertene for store. Salah måtte igjen ta telling og forlot banen i tårer. Dermed måtte Liverpool spille de resterende 60 minuttene uten sin aller største stjerne. Inn kom Adam Lallana.

– Han er uheldig i måten han faller på, og så gjør Ramos sitt for at han faller som han gjør. Nå får vi bare krysse fingrene for at Salah rekker VM, sier Mathisen.​​

Ti minutter senere ble det mer tårer da Carvajal fikk en vridning i ankelen etter et hælspark. Dermed måtte den spanske landslagsbacken også forlate banen i tårer. Da valgte Zidane å bytte inn Nacho.

Benzema satte ballen i mål, men ble avvinket
​Real Madrid slet med å skape de store sjansene, men tre minutter før pause var det virkelig nære på. Cristiano Ronaldo headet et Isco-innlegg mot mål, men Karius reddet mesterlig. Returen havnet hos Karim Benzema, og den franske spissen sendte ballen i mål, men assistentdommeren hadde vinket for offside.

Like før pause fikk Nacho en skuddmulighet fra svært skrått hold, men forsøket gikk i nettveggen. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 0-0.

– Frem til skaden er Liverpool det klart beste laget, men etter at Salah må av blir de naturligvis svekket - og Real Madrid kommer mer og mer i gang frem mot pause, sa Mathisen etter den første omgangen.

Vanvittig Karius-tabbe, men Liverpool svarte
Real Madrid var nær ved å få en pangstart på den andre omgangen. To minutter etter hvilen fikk Isco en gigantisk mulighet til å sende spanjolene i føringen. Karius var på halvdistanse, og Isco løftet ballen over keeperen, men avslutningen smalt i tverrliggeren.

Etter 50 minutter. Karius gikk ut og fanget en langpasning som ble litt for lang for Benzema. Men tyskeren rotet det til på uforståelig vis. Målvakten kastet ballen utover, men det upresise kastet gikk rett i beina til den franske spissen som kun sto to meter unna. Ballen gikk via Benzema og trillet i mål til 1-0. Karius prøvde febrilsk å få dommeren til å annullere scoringen, men den serbiske dommeren hadde ingen planer om å blåse.

– I utgangspunktet er det ikke tillatt å hindre keepers igangsetting, men her må jeg si at jeg tror det er greit. Det er avstand mellom keeper og angriper, så jeg oppfatter det mer som å snappe en pasning. Keeper hadde allerede sluppet ballen, så da kan Benzema gjøre det han gjør, sier Mathisen.

– Keeperspillet er jo helt fryktelig, og det er altså riktig å godkjenne målet.

Omtrent fire minutter senere svarte Liverpool. James Milner slo et hjørnespark inn i feltet, Dejan Lovren headet ballen inn mot Mané, og senegaleseren kastet frem foten og fikset utligningen.

Utrolig Bale-scoring
​Etter 60 minutter viste Karius seg fra en bedre side. Isco fikk nok en mulighet, men denne gang leverte tyskeren en kvalifisert redning. Like etterpå ble Isco tatt av banen og inn kom Gareth Bale. Det skulle vise seg å bli avgjørende.

Etter knapt tre minutter på banen scoret han 2-1 på ufattelig vakkert vis. Marcelo slo et innlegg inn fra venstre, og waliseren kastet seg rundt som en turner og brassesparket inn scoringen fra omtrent 13 meter.

Men Liverpool ga seg ikke. En livlig Mané skapte mye trøbbel for spanjolenes forsvar, og etter 69 minutter smalt han et skudd i stolpen og ut. Men engelskmennene hadde også nok å bryne seg på i andre enden av banen. Med litt over et kvarter igjen kom Cristiano Ronaldo nærmest alene med Karius, men en strålende takling fra Andrew Robertson hindret portugiseren i siste sekund.

Nytt Bale-mål og ny Karius-tabbe
Bale viste også frem sine pasningsferdigheter da han fant Benzema med en flott utsidepasning, men franskmannens avslutning skapte ikke trøbbel for Karius. Det gjorde imidlertid Bales skuddforsøk minuttet senere.

Waliseren fyrte løs fra 30 meter. Skuddet var hardt, men gikk rett på Karius. Tyskeren klarte likevel ikke å stoppe skuddet, og nok en enorm keepertabbe var et faktum.

– Nå ble jeg bare trist. Stakkars Karius, som gjør to så enorme tabber i en CL-finale. Det har vært mye variable prestasjoner fra keeperne til Liverpool denne sesongen, og så topper det seg på denne måten, sier Mathisen.

Like etterpå kunne Bale scoret sitt tredje, men Dejan Lovren fikk avverget. På overtid fikk Ronaldo en stor mulighet, men denne gang var det ikke Liverpool-forsvaret som stoppet portugiseren, men en banestormer (!). Like etter på blåste dommeren av, og spanjolene kunne juble for sin tredje strake CL-triumf.

– Liverpool kan være utrolig stolte over det de har prestert denne sesongen. De har levert fantastisk fotball gjennom hele denne turneringen, men i kveld ble det rett og slett for tøft mot et lag med mer rutine og mer kvalitet, sier Mathisen.

Slik stilte lagene:

Real Madrid: Navas; Carvajal (Nacho), Varane, Ramos, Marcelo; Modric, Casemiro, Kroos; Benzema (Asensio), Isco (Bale), Ronaldo.

Liverpool: Karius; Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson; Milner (Can), Henderson, Wijnaldum; Salah (Lallana), Firmino, Mané.