Innbytter Finne senket erkerivalen på overtid og feiret på seg neseblod

Bård Finne scoret kampens eneste mål mot Lillestrøm fem minutter på overtid. Sekunder hadde Lillestrøm en stor mulighet til å ta seieren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vålerenga - Lillestrøm 1-0

Se målet i Sportsnyhetene øverst!

I en jevn kamp uten de største sjansene var det Bård Finne, som kom inn i andre omgang, som satte inn avgjørelsen mot Lillestrøm fem minutter på overtid.

Det utspant seg noen elleville jubelscener både etter scoringen og ved kampslutt. Det endte med at det begynte å renne blod fra nesen til Vålerenga-helten.

– Det gikk litt vilt for seg, og sånn skal det være. Det var noen som ga meg et lite slag. Det kokte sinnssykt. Det er fortjent, og viktig for fansen, sier han til TV 2.

Finne vet ikke hvem som påført ham neseblod, men VIF-trener Ronny Deila utelukker ikke at det var ham.

– Det kan ha vært meg. Sinnssyk i gjerningsøyeblikket, sier han til TV 2.

Ballen falt ned innenfor 16-meter etter en lang ball. Finne var ikke vond å be.

– Det er sånn jeg liker, når ballen kommer inn i boksen og avslutte kjapt. Fox in the box, sier Finne.

Frispark i stolpen

Finne trives tydeligvis mot Lillestrøm, for bergenseren scoret også det siste målet for Vålerenga i 3-1-seieren forrige sesong.

– Målet i fjor kan ikke sammenligne seg med denne følelsen. Det var nesten fullt på stadion, kokte så sinnssykt og det var fem minutter på overtid, sier Bård Finne.

Det var knapt noen målsjanser før pause, men Frode Kippe fikk en god mulighet da han klinte til på volley ni minutter ut i andre omgang, men forsøket gikk utenfor.

Like før den avgjørende scoringen hadde Bård Finne også en frispark fra tjue meter i stolpen bak Lillestrøm-keeper Marko Maric.

– Han må ha den beste frisparkfoten i Norge, mener Ronny Deila.

– Jeg har stått og repetert på frispark i flere uker, og så fikk jeg muligheter. Det er bittert at jeg ikke fikk den. Den hadde også sett bra ut, sier Finne.

Lillestrøm kunne avgjort

Sekunder senere kom Ifeanyi Mathew i motsatt ende og kunne servert Charles Ezeh alene foran mål, men Mathew gjorde et fryktelig valg og skjøt i stedet fra skrått hold. Så kom avgjørelsen ved Finne like etter.

– Jeg så bare ned og visste ikke at Charles var foran mål. Jeg så ham aldri. Hadde jeg sett ham, hadde jeg spilt, sier Mathew til TV 2.

Charles Ezeh sier at han ble frustrert over ikke å ha fått ballen.

– Jeg kan ikke være sur fordi han er lagkameraten min. Han så meg ikke. Han har levert mange målgivende pasninger i denne klubben, sier han.

Arne Erlandsen mener situasjonen gjør tapet enda mer bittert.

– Det er verre at vi kunne vunnet kampen med 30 sekunder igjen. Da skulle vi scoret selv. Det går på dyktighet. Så sto vi ikke imot en langball på slutten. Det var for dårlig av oss, sier Lillestrøm-treneren til TV 2.