SEMIFINALE-EXIT: Sander Sagosen og PSG tapte for Nantes i semifinalen.
SEMIFINALE-EXIT: Sander Sagosen og PSG tapte for Nantes i semifinalen. Foto: Federico Gambarini

Ny Mesterliga-fiasko for PSG og Sagosen

Nantes med Espen Lie Hansen overrasket Paris Saint-Germain og er klare for finalen i Champions League.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nantes-Paris Saint-Germain 32-28

Et stjernespekket Paris Saint-Germain med Sander Sagosen kommer ikke til å vinne Champions League denne sesongen heller, for Nantes sjokkerte hovedstadslaget og vant 32-28.

– Det er nesten helt uvirkelig. Det er en historisk dag for Bretagne. Det har ikke bare vunnet, men de har banket stjernene fra hovedstaden sønder og sammen, kommenterte den tidligere norske landslagsmålvakten Frode Scheie på Viasport mot slutten av førsteomgang.

Nantes-spiller Espen Lie Hansen så hele kampen fra benken, men var høyt oppe etter at finalebilletten var sikret.

– Vi ble enige før kampen om å spare meg til finalen, sier Lie Hansen til TV 2 med et lurt smil.

– ​Det er kult. Jeg har vært med på å komme hit og føler jeg har hjulpet laget tidligere. I dag fungerte det uten meg, men det var litt for jævlig å sitte og se på. Det er mindre stressende å spille. Det ble litt tett på slutten, men det var sinnssykt kult, fortsetter han.

Paris Saint-Germain dominerte stjernelaget i årets Champions League med fire spillere, inkludert Sander Sagosen, blant de ni spillerne.

– PSG har et budsjett på 140 millioner kroner og hamstrer spillere. De har et lag som er bygget for å vinne Champions League, men vi har rett og slett blitt overkjørt av et fransk ekspresstog fra Bretagne, kommenterte Frode Scheie.

Lie Hansen kan bli historisk

Espen Lie Hansen kan bli den andre nordmannen til å vinne Champions League søndag om de slår vinneren av den andre semifinalen, makedonske Vardar eller franske Montpellier, som møtes lørdag kveld.

– Nå har vi muligheten til å få en nordmann til. Det er kult å ha den muligheten, sier Lie Hansen til TV 2.

Børge Lund er den foreløpig eneste nordmannen som har vunnet Champions League. Bodøværingen triumferte med Kiel i 2010.

​PSG-stjernen Sander Sagosen, som var med å tape sin første «final four», noterte seg for tre mål mot Nantes.

– Det er sånn sport er. Det er tungt å svelge. Det er et hardt slag i magen, men sånn er håndball, sier Sander Sagosen til TV 2.​

– Det var en tøff og fysisk kamp. Jeg synes vi startet fint i de første fem-seks minuttene, og så ble de en periode med tekniske feil og vi ble straffet for Nantes’ offensive spillestil. Det førte til feil som gjorde at de fikk noen enkle mål. Da ble vi hengende etter hele kampen, oppsummerte Sagosen.

PSG nærmet seg på slutten

Nantes gikk opp i en tremålsledelse midtveis i første omgang. Det fikk Paris Saint-Germain til å ta time-out, men det fikk ikke vekket PSG, for Nantes fortsatte å dominere og økte til femmålsledelse.

Paris Saint-Germain hevet seg rett før pause og sørget for at Nantes ikke fikk med seg en større ledelse enn 17-14 til starten av andre omgang.

I starten av andre omgang gikk Nantes rett i strupen på PSG igjen og tre mål på rappen sørget for 20-14-ledelse bare fire minutter inn i andreomgang.

Nantes ledet 29-25 med bare noen få minutter igjen å spille, men tre PSG-mål på rappen skapte spenning på tampen. Bakerst hadde imidlertid Nantes en matchvinner i Cyril Dumoulin. Nantes kunne til slutt juble for 32-28.

I søndagens finale i Köln venter vinneren av makedonske Vardar og franske Montpellier, som møtes i den andre semifinalen lørdag kveld.​