Lykkelig slutt på tung sesong for Solbakkens lag

Ståle Solbakkens FC København har hatt en slitsom og skuffende sesong, men den endte godt da laget sikret europacupspill for 18. år på rad med 4-1 over AGF.

TIL EUROPA: Ståle Solbakken og FC København. Foto: Francisco Seco

Seieren i omspillet om Danmarks siste plass i europaligakvalifiseringen hindret at det ble full krise for FCK, som i sine budsjetter kalkulerer med inntekter fra europeisk gruppespill.

Fortsatt må laget ta seg gjennom sommerens kvalifisering for å nå dit, men i motsetning til AGF har laget iallfall utsikt til store europeiske kvelder i høst.

– Det var en fantastisk prestasjon. Vi hadde et enormt press på oss. Jeg tror ikke vi har spilt under større press siden kampene mot Rosenborg for en del år siden, men nå er vi klare for Europa, og da kan vi også begynne å se på budsjettet, sa Solbakken til klubbens nettsted.

– Jeg sier ikke at vi er klare for europaligaen ennå, men vi har iallfall muligheten.

Ingen av lagene virket preget av nerver i fredagens skjebnekamp i Parken, der det ble vist friskt angrepsspill fra begge lag. Allerede etter fire minutter sikret Federico Santander en flott start for FCK da han var framme på en retur og gjorde 1-0.

Åtte minutter senere utlignet Jens Stage for gjestene fra Aarhus fra det som kan ha vært offsideposisjon, men det var Solbakkens menn som styrte kampen. Hjemmelaget spilte seg fram til flere store sjanser, og det var fortjent da Erik Johansson i det 23. minutt nikket et hjørnespark i mål til 2-1-ledelse.

Det forspranget skulle ikke laget gi fra seg. Peter Ankersen punkterte kampen med sitt 3-1-mål tidlig i annen omgang, og et kvarter før slutt satte Viktor Fischer punktum.

FCK har spilt europacupkamper hver sesong siden 2001, og den rekken ble ikke brutt i år heller, selv om laget ble uten medalje for første gang på 18 år. Laget starter allerede i første runde i europaligakvalifiseringen og må slå ut fire lag for å ta seg til gruppespill.