Mitchelton-Scott tok en suveren seier i Hammer Climb i Sandnes fredag. Laget fra Australia vant med sine 1498 poeng.

Søren Kragh Andersen var først i mål og bidro sterkt til at Team Sunweb klatret fra sjette- til andreplass på den siste runden.​

– De har dobbelt så mange poeng som nummer to og har kjørt strålende. Vi må ta av oss hjelmen for jobben Michael Albasini gjorde, sier TV 2s ekspert Johan Kaggestad om sveitseren som vant Tour des Fjords sammenlagt torsdag.

Team Sunweb endte på 645 poeng, men poengene har ingenting å si for resten av Hammer Series. LottoNL-Jumbo tok tredjeplassen foran Team Sky.

– Herjet med ungguttene

Michael Albasini kjørte inn de fleste poengene for Mitchelton-Scott.

– Han begynner kraftig å nærme seg 40 år, men han ser fremdeles sterk ut og han herjet med ungguttene bak der, sier TV 2-ekspert Dag Otto Lauritzen.

37-åringen fra Sveist kommer ikke til å bidra med i Hammer Series.

– Jeg kunne ikke telle poeng, for jeg måtte konsentrere meg om å sykle. Dette var mitt eneste ritt i Hammer Series, så jeg ga alt for å gi guttene det beste utgangspunktet for resten av konkurransen, sier Albasini til TV 2.

Advarsel til Mitchelton-Scott

Hammer Series fortsetter med spurtkonkurranse lørdag, før alt avgjøres med lagtempo og jaktstart søndag.

– Bommer Mitchelton-Scott på spurtetappen og ender for eksempel på tiendeplass, blir de nummer elleve ut på lagtempoen med fire-fem minutter etter. Med Hammer Series ønsker de å få frem hele bredden og helheten i sykkelsporten, både oppover, i spurt og lagtempo, som på mange måter er kremen i sykkelsporten, sier TV 2s sykkelekspert Johan Kaggestad.

Dag Otto Lauritzen liker det nye konseptet, som gjorde sitt inntog i fjor. Da vant Team Sky, til tross for at vant verken klatre- eller spurtkonkurransen.

– Det virker fascinerende, det er intenst og spennende. Det er flere mann som må kjempe. Scott dominerer i dag, men det er sikkert et annet lag som dominerer i morgen. Totalen vil gi utslag for når de starter på lagtempoen, og det blir spennende, sier sykkeleksperten til TV 2.

Se Hammer Series på TV 2 og TV 2 Sumo fra klokken 15.30 lørdag.