VENTER BARN: Cristian Eriksen (Danmark) og Fabian Delph (England)
VENTER BARN: Cristian Eriksen (Danmark) og Fabian Delph (England) Foto: Oli Scarff

VM-stjerner kan få telefonen som gjør at de reiser rett hjem

VM-spillere venter barn like før og under mesterskapet i Russland.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

VM-kamp eller fødsel? Det kan bli et dilemma både for danske Christian Eriksen og Englands Fabian Delph og Phil Jones.

Det er 22 dager til Danmarks første VM-kamp mot Peru, og før den tid håper Christian Eriksen (26) at samboer Sabrina har født deres første barn.

– Telefonen er med under hele treningen, med lyden på. Om den ringer er jeg klar til å dra umiddelbart. Slik kommer det til å være neste uke også. Det står en bil klar, så jeg kan komme meg veldig raskt til Odense, sier han til Aftonbladet.

– Veldig glad

Han tror at parets førstefødte vil komme til verden før Danmark reiser til Russland den 11. juni.

– Det er planen, og jeg tror også det kommer til å bli sånn, sier Eriksen.

Eriksen håper også at han får spilt oppkjøringskampene mot Sverige (2. juni) og Mexico (9. juni) for å være best mulig forberedt. Men det å skulle bli pappa veldig snart og spille VM om noen uker er mest av alt positiv for Eriksen.

– Det blir hektisk, men det er også veldig fantastisk. Jeg er veldig glad, både for å få et barn og for å spille VM, sier han.

Den engelske landslagsspilleren Fabian Delph venter også barn. Kona Natalie har termin 30. juni, to dager etter at England spiller sin siste gruppespillkamp mot Belgia.

– Familien kommer først

Manchester City-spilleren har diskutert situasjonen med landslagssjef Gareth Southgate.

– Gareth har vært helt fantastisk. Det er ikke bare meg, jeg tror også Phil Jones' kone venter barn. For meg er det ikke noe som er viktigere enn familie, den kommer alltid først og det vil den alltid gjøre. Om jeg har muligheten til å dra hjem, så vil jeg gjøre det, sier Delph til the Guardian.

Han vet ikke om han rekker fødselen, men håper på perfekt timing.

– Om jeg ikke kan, så er hun tøff, hun vil klare seg Vi er ikke 100 prosent sikker på hva som vil skje, men siden kampen er den 28. kan det være en mulighet for å fly hjem og komme seg tilbake igjen raskt, sier han.