FINALEKLAR: Stefan Johansen og Fulham feide Kasey Palmer og Derby av veien. Lørdag venter Aston Villa i playoff-finalen på Wembley.
FINALEKLAR: Stefan Johansen og Fulham feide Kasey Palmer og Derby av veien. Lørdag venter Aston Villa i playoff-finalen på Wembley. Foto: Tony O'brien

Johansen før milliardkampen:

– På vårt beste kan vi slå hvem som helst

Stefan Johansen står foran en av karrierens viktigste kamper. Premier League-billett og et milliardbeløp i inntekter kan vente Fulham på Wembley lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Aston Villa er motstander i opprykksfinalen som omtales som en av verdens mest pengestinne fotballoppgjør. Vinneren skal være sikret minimum 1,7 milliarder kroner i inntekter i løpet av de tre nesten sesongene.

Summen øker i tillegg dramatisk dersom vinnerklubben holder seg i Premier League i samme periode.

Stefan Johansen og Fulham sikret seg Wembley-billett med seier over Derby, mens Aston Villa holdt Middlesbrough fra livet i første kvalifiseringsrunde. Nå skal alt avgjøres.

Den norske landslagskapteinen er offensiv foran gigantoppgaven som venter.

– Vi har en god følelse. Nå er vi på Wembley, og det gjenstår kun én kamp før vi er der vi ønsker å være. Forhåpentlig lykkes vi, sier han til Fulhams nettsider.

Fridager

Etter seieren mot Derby fikk hele Fulham-troppen tid til å hente seg inn av manager Slavisa Jokanovic.

– Manageren ba oss ta et par fridager. Deretter har vi kommet tilbake i trening og vært fokuserte. Vi har et par gode dager med hardt arbeid bak oss nå, sier 27-åringen.

Aston Villa bruker han minst mulig krefter på.

– Vi konsentrerer oss om oss selv. Vi føler at dersom vi spiller på vårt aller beste, kan vi slå hvem som helst, sier vardøværingen, som er tydelig på at lørdagens Wembley-oppgjør utkjempes mellom to fotballgiganter.

– Vi snakker om to massive klubber. Jeg vokste opp med å se Aston Villa og Fulham som Premier League-klubber, så dette er en virkelig stor kamp. Det kunne lett vært et oppgjør i Premier League, sier han.

Magisk stemning

Stemningen som venter både han og laget, forsøker han etter beste evne å stenge ute.

– Det er alltid spesielt på Wembley. Jeg har spilt én gang der med landslaget, men vi kan ikke tenke for mye på sånt. Vi må behandle dette som enhver annen kamp. Det er hovedfokuset, sier landslagskapteinen.

Aston Villa-manager Steve Bruce har en tøff periode bak seg på det personlige plan. I løpet av drøye to måneder har han mistet begge sine foreldre.

Lørdag kan han oppleve en av sine aller største dager som manager.

– Jeg har ventet i 20 år på å jobbe i en klubb som dette. Vi er den femte mest suksessrike klubben i England. Dette er en stor klubb, som skal være i Premier League, sier veteranen, som tidligere har ledet Birmingham og Hull til opprykk.

Stefan Johansen skryter av Aston Villa.

– De har hatt en veldig god sesong og er et erfarent lag med mange strålende spillere. Vi vet det blir en tøff oppgave, men samtidig har vi mye selvtillit. Vi må få ut det beste akkurat den dagen, sier finnmarkingen.

(©NTB)