TANNVERK: Shakhrijar Mamedjarov sliter før Norway Chess.
TANNVERK: Shakhrijar Mamedjarov sliter før Norway Chess. Foto: Twitter.

Verdenstreer ønsker å trekke seg grunnet tannpine

Verdenstreer Shakhrijar Mamedjarov ønsket å trekke seg fra Norway Chess.

Følg Norway Chess i vårt livesenter.

Drama i kulissene i timene før starten av Altibox Norway Chess 2018: Shakhrijar Mamedjarov er så plaget med tannpine at Aserbajdsjans store sjakk-stjerne ønsket å trekke seg fra Norway Chess.

Nå er 33-åringen satt på smertestillende og skal kjempe seg gjennom dagens lynsjakkturnering.

Etter lynsjakkturneringen søndag kveld skal Mamedjarov opereres hos en tannlege i Stavanger, i håp om å kunne spille hovedturneringen som starter mandag.

Giri kontaktet

Et hett tema blant spillerne før prestisjeturneringen der Magnus Carlsen, Mamedjarov og åtte andre av verdens 13 høyeste rangerte spillere møter hverandre, var verdenstreerens helsetilstand, og at det var fare for at Mamedjarov trekker seg.

– Veldig synd om Mamedjarov ikke kan spille, sier Magnus Carlsen til TV 2.

– Men helsa må prioriteres.

Turneringsdirektør Kjell Madland har vært i kontakt med Anish Giri - i øyeblikket rangert på 9 . plass i verden - for å høre om nederlenderen kunne sette seg på et fly til Stavanger og overta plassen til Mamedyarov. Men det ønsket ikke Giri.

Krysser fingrene

– Vi håper vi får det til med Mamedjarov, sier Madland. At han etter tannlegebehandling i kveld vil være i stand til å fullføre turneringen.

– Dessuten er det slik at i det øyeblikk Mamedjarov setter seg til spill i lynsjakk-turneringen vil det være veldig komplisert å erstatte ham i hovedturneringen. For innsatsen i lynsjakk-turneringen er bestemmende for utgangspunktet i selve Altibox Norway Chess.

Prestisjeturnering

Deltakerne i årets turnering er Carlsen, hans kommende VM-motstander Fabiano Caruana (USA) , Mamedjarov (Aserbajdsjan) , Ding Luren (Kina), Maxime Vaxhier-Lagrave (Frankrike), Sergej Karjakin (Russland), Wesley So (USA), Hikaru Makamura (USA), fjorårsvinner Levon Aronian (Armenia) og tidligere verdensmester Vishy Anand (India).

Lynsjakkturneringen sendes på TV 2 Sportskanalen søndag fra kl. 14.30.

Turneringen kan følges i vårt livesenter her.

Partiene i hovedturneringene spilles fra kl. 16 og starter mandag. Sendes også på Sportskanalen og TV 2 Sumo.