Spøkelsesmål, rødt kort og Hegerberg-scoring i vanvittig Champions League-drama

Ada Hegerberg satte scoringsrekord da Lyon tok sin tredje Champions League-tittel på rad.

Wolfsburg-Lyon 1-4:

Se kampsammendrag i Sportsnyhetene over!

Det ble et helt vanvittig drama da Ada Hegerberg og Lyon slo Caroline Graham Hansen og Wolfsburg 4-1 og sikret seg sin tredje Champions League-triumf på rad.

Det var målløst etter ordinær tid, men i ekstraomgangene tok det fullstendig av.

Wolfsburg tok ledelsen, før de pådro seg rødt kort og Lyon snudde kampen på bare to minutter.

Kort tid etter var også Ada Hegerberg på plass og satte inn 3-1-målet for Lyon.

– Bare mer og mer spesielt

Dermed ble hun den første spilleren til å score 15 mål i løpet av en sesong i kvinnenes Champions League.

– Det er vanskelig å la det synke inn helt enda. Akkurat nå er det bare en enorm glede. Jeg klarer ikke helt å sette ord på det. Så våkner jeg opp i morgen og tenker «jøss, vant vi Champions League for tredje gang på rad», gliser Hegerberg til TV 2.

Lyon-stjernen var høyt oppe etter å ha sikret seg klubbfotballens gjeveste trofé for tredje år på rad.

– Det blir bare mer og mer spesielt for hvert år. Første gang var helt rått, andre var helt, helt rått, men denne er helt ubeskrivelig. Jeg er skikkelig lykkelig akkurat nå, sier hun.

Men det ble et drama uten like.

– Vi ga aldri opp, selv om vi fortjente å lede denne matchen og så fullførte vi med stil. Jeg er kjempestolt, sliten og helt lykkelig. Dette er så stort og jeg blir så inspirert, sier hun til Viasat 4.

Hun er stolt over det Lyon har oppnådd.

– Vi har vunnet Champions League tre år på rad og vist at vi er best i Europa. Det er knalltøft å gjøre det år etter år. Selvfølgelig har vi store ambisjoner, men å si det er én ting. Å gjøre det er en annen. Det viser at vi har karakter, kvalitet, talent og mye her, sier Hegerberg og peker mot hodet.

– Landslaget ikke et tema

Landslagsspill vil hun derimot ikke høre snakk om. Landslagssjef Martin Sjögren satt på tribunen, men det er ingen kontakt mellom Hegerberg og landslagssjefen eller NFF.

– Nei, det er ikke noe kontakt. Sånn er situasjonen, og det er egentlig ikke noe tema, sier Hegerberg til TV 2.

– Jeg får mange spørsmål om det, og har samme svar hele tiden. Nå vil jeg bare nyte seieren i Champions League-finalen, legger hun til.

Sesongen er heller ikke over for Lyon-stjernen, som har en siste tittel i sikte etter å ha vunnet ligaen og Champions League.

– Det blir restitusjonstrening i morgen, og vi har en seriekamp og en cupfinale igjen. Vi skal stå hele veien, for vi skal ta the fukcings treble, slår hun fast til Viasat 4.

For Caroline Graham Hansen ble det en tung kveld. Etter å ha fått en smell i den første omgangen, måtte Wolfsburg-spilleren byttes ut i pausen. Fra benken fikk hun se lagvenninnene tape 1-4 i ekstraomgangene.

– Helt ubegripelig
Lyons Amandine Henry fikk kampens første mulighet da hun fyrte løs inne i boksen etter fem minutters spill, men ballen gikk rett i Ada Hegerberg og tv-bildene viste at den uansett hadde endt utenfor mål.

Etter ni minutters spill ble det dramatisk i den andre enden av banen, da Lyon-keeper Bouhaddi skulle ut og bokse ballen i duell med Wolsburgs Sara Björk Gunnarsdottir.

Bouhaddi var altfor sent ute og bokset Wolfsburg-spilleren i hodet, uten at dommer Jana Adamkova blåste straffespark.

– Det er helt ubegripelig. Ballen heades omtrent klokken ti over seks, og keeperen bokser klokken fem over halv sju. Da er du nødt til å dømme straffe, rett og slett, sier Lars Tjærnås i Viasat 4-studio.

Graham Hansen ut

Etter 24 minutter fyrte Dzsenifer Marozsán av fra distanse for Lyon, men skuddet var mat for Wolfsburg-keeper Almuth Schult.

Ada Hegerberg fikk en av første omgangs største sjanser da hun forsøkte å stupheade Lyon i ledelsen etter 35 minutter, men fra en vanskelig posisjon klarte hun ikke å overliste Schult.

Caroline Graham Hansen pådro seg en smell som hun virket preget av i den første omgangen, og da den andre omgangen startet ble hun igjen i garderoben. Tessa Wullaert kom inn for Wolfsburg.

Ti minutter ut i andre omgang fikk Wolfsburg seg nok en nesestyver da Sara Björk Gunnarsdottir også måtte gi seg med en skade.

Joelle Wedemeyer kom inn mens den islandske 27-åringen gråtende ble hjulpet inn i garderoben.​

Spøkelsesmål?

Etter 69 minutter trodde Lyon-spillerne at de hadde tatt ledelsen, men dommer Adamkova lot spillet gå.

Etter en Marozsán-corner havnet ballen på pannebrasken til Eugénie Le Sommer på bakre stolpe. Hun traff godt, men ballen hadde retning rett mot Schult i Wolfsburg-målet.

Rett foran sisteskansen dukket Henry opp, og hun stusset ballen forbi keeperen. På målstreken sto Noëlle Maritz og klarerte ballen, men Lyon-spillerne mente den hadde vært inne.

Tv-bildene ga ikke et klart svar, men tydet på at de kan ha hatt en god sak.

– En skam

Mangelen på mållinjeteknologi i en Champions League-finale har skapt sterke reaksjoner.

– Det er i én situasjon at VAR er perfekt. Mål eller ikke mål. I kvinnenes Champions League-finale bruker de ikke VAR. Dårlige nyheter for Lyon, de ble akkurat ranet for et mål, skriver Jan Åge Fjørtoft på Twitter.

Lyon festet grepet mer og mer utover i omgangen. Le Sommer fikk en enorm mulighet etter 83 minutter, men Schult reddet glimrende.

Like etter var det Ada Hegerberg som prøvde seg etter en corner, men hun fikk ikke et godt treff da hun skulle headet ballen. Wolfsburg-keeperen reddet greit.

Etter 90 minutter og sju tilleggsminutter blåste dommer Adamkova av, og med null scoringer var det duket for ekstraomganger i Kiev.

Ledelse og rødt kort

Tre minutter ut i første ekstraomgang smalt det på Valeriy Lobanovskyi Stadion.

Wolfsburg-keeper Schult kastet langt ut på venstrekanten mot Pernille Harder, og dansken fikk bare gå og gå og gå, før hun tverrvendte og fyrte av fra 25 meter.

Ballen var så vidt borti Lyon-kaptein Wendie Renard, og dermed var keeper Bouhaddi satt ut av spill.

Det var bare begynnelsen på dramatikken i ekstraomgangene. To minutter senere pådro Wolfsburgs Alexandra Popp seg sitt andre gule kort etter en stygg takling, og dermed måtte tyskerne forsvare ledelsen med én kvinne mindre på banen.

Det skulle vise seg å være tøft, for etter utvisningen var Lyon nådeløse.

Magisk snuoperasjon

Åtte minutter var spilt av første ekstraomgang da Lyon utlignet, og minuttet senere ledet de 2-1.

Den første scoringen kom da Ada Hegerberg plukket opp en svak klarering og slo en fin stikker i bakrom mot Amandine Henry. Med en strålende touch tok hun med seg ballen, før hun hamret den utagbart forbi Schult.

Minuttet senere fullførte Eugénie Le Sommer snuoperasjonen med en skikkelig målsnik-scoring.

Historiske Hegerberg

Og så var det Ada Hegerbergs tur. 13 minutter ut i den første ekstraomgangen gjorde Shanice van de Sanden et strålende forarbeid ut på høyrekanten.

Inne i boksen fikk den norske måltyven stå helt umarkert, og selv om hun ikke traff perfekt i avslutningsøyeblikket klarte hun å sette inn 3-1-scoringen som betød at det definitivt ikke var noen vei tilbake for Wolfsburg.

– Hun treffer ikke ballen helt reint, men spiller det noen rolle? Mål er mål, hun er der hun skal og treffer godt nok til at det blir scoring, sier Lars Tjærnås i Viasat 4-studio.

Det var Hegerbergs 15. Champions League-scoring denne sesongen. Ingen har scoret så mange mål på en sesong i kvinnenes Champions League tidligere.

Innbytter Camille Abily fikk æren av å avslutte Lyons festaften, da hun satte inn 4-1 etter 116 minutters spill.