Det var Bjorg Lambrecht (21) som vant den tøffe 183,8 kilometer lange avslutningsetappen fra Farsund til Egersund i Tour des Fjords torsdag.

Michael Albasini, som vant den andre etappen, ble nummer to og vant rittet sammenlagt.

– Unødvendig teknisk

Edvald Boasson Hagen ble nummer tre på avslutningsetappen. Etter målgang kritiserte han den teknisk krevende rundløypen som avsluttet den siste etappen.

– Jeg må være ærlig og si at det var sinnssykt teknisk og unødvendig teknisk. Jeg håper det gikk bra for alle mann. Det kan bli spenning uten så tekniske veier,

– Det kunne gått virkelig ille om det regnet i dag?

– Det kunne gått ille i tørt vær også, det var mer enn teknisk nok, sier Dimension Data-rytteren.

– Idiotisk

Også Amund Grøndahl Jansen (24) slakter avslutningen Tour des Fjords-arrangøren hadde lagt opp til.

– Det er som vanlig i Tour des Fjords at de lager en idiotisk rundløype som ikke gir noen som helst mening så lenge det ikke er et cyclocross-ritt. Det er bare å takke arrangøren en gang til for at de gjør jobben vår ekstra farlig og lager noe så idiotisk etter at vi har hatt et så fint løp hele veien. Det setter vi stor pris på alle sammen. Vi synes ikke det er rart de må betale 400 000 kroner til alle lagene for at de skal komme hit å sykle, sier LottoNL-Jumo-rytteren til TV 2.

Se tiraden øverst i saken!

– Jeg vet ikke hvem som laget disse løypene, men de burde få ris, fortsetter han.

– Var det en del nestenulykker?

– Jeg satt hele tiden foran fordi jeg var redd for det som skulle komme, så jeg hadde det ikke så verst. Men jeg er sikker på at med så mange usikrede stolper og innsnevringer har man potensial her til å lage noen skikkelig fine ulykker, sier Grøndahl Jansen sarkastisk.

– Ikke så sterkt felt

24-åringen har gjennomført et solid Tour des Fjords og ble nummer seks på den siste etappen og sjuendemann sammenlagt, men lar seg heller ikke imponere av motstanden.

– Jeg synes ikke feltet er så sterkt. Det er tredjeprogrammet til alle lagene som kjører her. Det er ikke som å kjøre et World Tour-løp. Jeg kjører et godt løp, sitter godt fremme og gjør det jeg skal gjøre i dag. Så er det bare at jeg ikke helt har killer'n i avslutingen som jeg trengte, eventuelt at avslutningen var hakket for hard. Jeg veier nesten 80 kilo, så det må tråkkes litt watt for å holde følge med de lettere rytterne, sier LottoNL-Jumo-rytteren.

Artikkelen oppdateres!

Sondre Holst Enger sto av under den siste etappen. Israel Cycling Academy-rytteren har slitt etter den dramatiske velten han var involvert i på første etappe.