SPILLER FOR PREMIER LEAGUE-PLASS: John Terry kan returnere til Premier Leagu med seier i playoff-finalen. Skulle ha lykkes med det, må han ta stilling til om han vil møte gamleklubben Chelsea eller ikke.
SPILLER FOR PREMIER LEAGUE-PLASS: John Terry kan returnere til Premier Leagu med seier i playoff-finalen. Skulle ha lykkes med det, må han ta stilling til om han vil møte gamleklubben Chelsea eller ikke. Foto: Ed Sykes

Lokker Terry med ny kontrakt – slipper å spille mot Chelsea

Aston Villa ønsker å gi kaptein John Terry muligheten til å slippe å spille mot klubben i hans hjerte dersom det blir opprykk til Premier League.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manager Steve Bruce bekrefter i et intervju med Telegraph at Aston Villa ønsker å gi stopperkjempen John Terry (37) en ny kontrakt med et helt spesielt tillegg.

Får opprykksbonus

Dersom Aston Villa skulle vinne lørdagens playoff-finale mot Fulham og sikre opprykk til Premier League, vil klubben gi Terry en ny avtale som gir ham muligheten til ikke å spille mot Chelsea, klubben han tilbragte 22 suksessrike år i, neste sesong.

Terry signerte en ettårsavtale med en opsjon i fjor sommer. Én av hovedgrunnene til at Championship og Villa ble valgt var det sterke ønsket om ikke å måtte stå på motsatt banehalvdel av Chelsea-spillerne.

– Jeg er sikker på at han vil gi det et forsøk dersom vi rykker opp, og han vil nyte utfordringen. Vi kommer ikke til å velge ham mot Chelsea dersom det er det han ønsker, sier Villa-manager Bruce.

Terry ga seg i Chelsea med Premier League-tittelen i hendene etter forrige sesong da kontrakten med blåtrøyene gikk ut. Da kunne Terry se tilbake på en glitrende karriere hvor han utviklet seg til å bli en av fotball-verdenens mest solide midtstoppere.

– Han har aldri skuffet oss

Terrys nåværende kontrakt med en ukelønn på 864 000 kroner vil i så fall bli videreført. I tillegg vil midtstopperen få en bonus på 21 millioner kroner dersom Villa skulle gå seirende ut av playoff-finalen.

Det er i alle fall ingen tvil om at Bruce ønsker å ha Terry med videre på ferden. I 32 kamper denne sesongen har Kaptein-Terry bidratt til at Villa kan rykke opp til Premier League etter to år på det nest øverste nivået.

– Jeg håper virkelig Terry utløser den (opsjonen). Alle telefonene til ham forrige sommer - han har ikke blitt skuffet. Fra treningsfeltet, til stadionet og supporterne - det er alt som skal til for å være en storklubb, sier Bruce.

AVSLUTTET MED POKALEN: John Terry ble byttet ut i det 26. minuttet, det samme som draktnummeret hans, i avskjeden mot Sunderland. Etter kampen kunne han løfte Premier League-trofeet for siste gang.
AVSLUTTET MED POKALEN: John Terry ble byttet ut i det 26. minuttet, det samme som draktnummeret hans, i avskjeden mot Sunderland. Etter kampen kunne han løfte Premier League-trofeet for siste gang. Foto: Frank Augstein

Terrys rutine fra kamper på den ypperste europeiske fotballscene blir viktig når Premier League-plass og et lass av penger står på spill på Wembley. Villa møter et solid Fulham-lag med blant andre Stefan Johansen i spissen.

– Det er det vi hentet ham for. Ikke bare for å vinne kampen på søndag, men hele hans bidrag. Han har aldri skuffet oss, sier Bruce.