MANER TIL KAMP: Pål André Helland vil ha RBK-fansen i ryggen under toppkampen mot Brann.
MANER TIL KAMP: Pål André Helland vil ha RBK-fansen i ryggen under toppkampen mot Brann. Foto: Wold, Ole Martin

– Det er en gjeng i Bergen som tror de har Norges beste fotball-lag

Pål André Helland fyrer opp stemningen før toppkampen mellom Brann og Rosenborg på Lerkendal.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I en video lagt ut på Twitter-siden til Kjernen, Rosenborgs supporterklubb, maner Pål André Helland lagets tilhengere til kamp.

– La oss vise dem

Serieleder Brann gjester søndag Lerkendal i det som er en kamp mellom Norges to beste lag. De tilreisende fra Bergen er ubeseiret denne sesongen - derfor strekker Helland nå ut en hånd til supporterne og ber om hjelp.

– På søndag ønsker vi en helvetes mobilisering før kampen mot Brann av dere i Kjernen. Vi skal gi 100 prosent på banen, og vi ønsker å knuse dem. Energien vi får når dere er virkelig på maks, den er helt, helt, helt, helt priceless. Det går ikke å sette en verdi på hvor mye det betyr for oss. Samtidig setter det en støkk i de andre lagene, sier Helland, før han sender et stikk til høytflyvende bergensere.

– Det er en gjeng i Bergen som tror de har Norges beste fotball-lag – og Norges beste supportere. La oss vise dem på søndag at det har de ikke.

Forventer utsolgt Lerkendal

Det siste er nok mulig å diskutere, men det første er i alle fall rett på papiret. Brann har tatt spillet til et nytt nivå denne sesongen og står med åtte seirer, tre uavgjort og null tap. Til sammenligning har RBK-maskinen omsider begynt å øke omdreiningene. Avstanden opp til tabelltopp er på bare tre poeng før rivalene barker sammen søndag kveld.

– Det er dette det handler om. Jeg er glad for at RBK er en åpen og folkelig klubb som bryr seg om supporterne – fordi det er viktig. Dette er en artig greie, og typisk Pål, sier Espen Viken, talsmann i Kjernen, til TV 2.

– Dette er humør. En kamp mellom to lag som akkurat nå er på samme område på tabellen. Dette tåler vi glatt. Vi liker at Pål er frempå og engasjert.

I Bergen hylles også engasjementet til Rosenborgs rappkjeftede kantspiller.

– Jeg synes det er fint med alt som skaper engasjement, så håper jeg de har bedre kvaliteter på banen enn i sosiale medier, sier Roger Lillebøe Hansen, leder i Bataljonen.

– Hvem som er Norges beste fotball-lag, er avgjort til høsten. Per nå er vi det beste laget. Men det der er jo bare snikksnakk.

Det ser ut til at Hellands bønn om et fullsatt Lerkendal blir hørt. Torsdag formiddag var 15 600 av billettene solgt, og det forventes at kampen spilles for fulle tribuner. Det gleder Viken.

– Vi vil ha en hvit stadion med kjempestemning. Så har vi også bestilt godt vær. Vi vil gjenoppleve Molde-kampen (Rosenborg vant 4-0). Det er så enkelt som at dersom RBK spiller opp mot sitt beste, så er problemstillingen om hvem som vinner irrelevant. Vi forventer å se et RBK-lag som vil og kan sammen, sier Kjernen-talsmannen.

– Klart det blir spesielt

Onsdag hadde Brann solgt halvparten av de 826 plassene de er tildelt i det ene hjørnet på Lerkendal.

– Vi har ikke noen organisert tur oppover siden det har vært rimelige reiser tilgjengelig. Men vi vet at det er mange som skal oppover, sier Hansen.

– Det er klart at det blir spesielt med den historikken de siste 25 årene. Rosenborg har vært et lokomotiv. De har vært best i mange år, så har de også hatt en stor økonomisk fordel sammenlignet med konkurrentene. De har brukt det til å bygge laget. Når vi er i nærheten, er det ekstra spennende.