TAR OVER SOM LANDSLAGSTRENER: Patrick Oberegger tar over jobben med å føre skiskytterkvinnene til topps.
TAR OVER SOM LANDSLAGSTRENER: Patrick Oberegger tar over jobben med å føre skiskytterkvinnene til topps. Foto: IBU

Bekrefter at italiener blir trener for Eckhoff og Co.

Patrick Oberegger og Sverre Kaas er ansatt som nye landslagstrenere for skiskytterkvinnene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nyheten kommer ikke som noen overraskelse, men nå er den imidlertid bekreftet.

Som TV 2 kunne melde allerede i starten av mai, blir Patrick Oberegger (40) skiskytterkvinnenes nye trener. Italieneren vil ha hovedfokus på skyting.

Han får med seg Sverre Kaas (33), som skal ha ansvar for den fysiske treningen.

– Vi er stolte og forventningsfulle over å ha fått med oss Patrick og Sverre. De to pekte seg ut som våre klare førstevalg etter en lang og bred prosess med både norske og internasjonale navn på blokka, sier idrettsjef Odd-Bjørn Hjelmeset i Norges Skiskytterforbund i en pressemelding.

Flytter til Oslo

Oberegger har vært trener for en av verdens beste skiskyttere, italienske Dorothea Wierer, de siste sesongene.

Kaa er sønn av Dag Kaas og har vært juniorlandslagstrener i orientering. Han kommer fra jobb på Wang toppidrettsgymnas og Heming hvor han har vært langrennstrener.

Ett av kravene fra skiskytterkvinnene etter at Stian Eckhoff ga seg i jobben etter sesongen var at den nye treneren skulle ha base i Oslo. Derfor flytter nå Oberegger fra Italia til Oslo for å kunne bistå Tiril Eckhoff og Co. med tettere oppfølging. Oberegger er kjæreste med den tidligere norske landslagsløperen Jori Mørkve.

Både Oberegger og Kaas vil bo i Oslo, men tilbringe mye tid på Lillehammer for å følge opp løperne som bor der.

– Det har vært et klart ønske fra utøverne å bli fulgt tett opp i hverdagen, og ikke bare på samlinger. Det har vi lyttet til. Derfor vil Patrick reise med laget på alle konkurranser vinteren igjennom. Slik sikrer vi mer kontinuitet på skytetreningen hele sesongen igjennom, noe løperne har etterlyst. Og med Sverre som sjef på det fysiske, så skal pulsklokkene til utøverne virkelig få kjørt seg, sier Hjelmeset.

Fornøyde løpere

Akilleshælen til de norske skiskytterjentene har gjennom flere sesonger vært skytingen, ikke minst for Tiril Eckhoff. Det tror og håper Norges Skiskytterforbund at Oberegger kan gjøre noe med.

– Vi får nå et trenerteam som vil følge oss tett opp og være til stede for oss hele tiden. Det har vært det viktigste ønsket vårt, sier Tiril Eckhoff,

– Patrick har en spennende trenerfilosofi, spesielt med fokus på lagbygging. Vi har sett andre norske landslag heve seg stort når kollektivet blir virkelig gode på å vinne og tape som et lag. Det må vi strekke oss etter, sier Marte Olsbu.