Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

10. mai ble det klart at Lørenskog ikke fikk fornyet lisensen, og Narvik ble tilbudt plass i Get-ligaen.

Det ser likevel mørkt ut for et lag fra Nord-Norge i det øverste selskapet, hvis ikke forbundet gjør endringer.

– Vi sendte forbundet en mail forrige fredag, der vi ba dem om å se på endringer i serieavviklingen. Vi ønsker at de ser på muligheten for å spille dobbelkamper i helgene, og én kamp i midtuken. Istedenfor tirsdag, torsdag og én helgekamp. Vi hadde spart mye penger på det, og samlet sett ville alle lag spart penger, sier styreleder i Narvik Hockey, Stig Winther, til TV 2.

For realiteten er at reisekostnadene vil ta knekken på Narvik med nåværende serieoppsett.

– Vi er sjanseløse

Winther forteller at de ikke har hørt noe fra forbundet etter mailen ble sendt.

– Det syns vi er merkelig. Noen i forbundet burde vist oss litt interesse, og for oss virker det som om forbundet strekker seg langt for å få Lørenskog med videre, sier han.

Etter at Lørenskog mistet lisensen fikk de to uker på å anke avgjørelsen, noe de varslet at de ville gjøre. Fristen for å levere inn anken er torsdag, og apellutvalget vil naturlig nok også bruke tid på å behandle anken.

– Det er en tøvete prosess. Det gjør det jo umulig for oss å snakke med våre samarbeidspartnere, og eventuelt hente inn nye spillere. Vi er sjanseløse, mener Winther.

Generalsekretær Ottar Eide forteller at innspillene til Narvik følges opp.

– Nå er det først og fremst apellutvalget som må komme med en avgjørelse, men innspillene fra Narvik vil bli besvart. Norsk Topphockey forhører seg nå med klubbene angående innspillene Narvik kom med. Det er mange faktorer som spiller inn dersom man skal endre forutsetningene for serieoppsettet midt i et budsjettår, sier Eide til TV 2.

Mener endring må til for å få større utbredelse

Per nå er alle lagene i Get-ligaen fra Østlandet, med unntak av Stavanger Oilers.

Narvik mener norsk hockey skriker etter større geografisk utbredelse.

– Hvis man virkelig hadde ønsket å bre hockeyen utover større deler av Norge må man endre seriesystemet. Vi har ikke råd til å spille til i Get-ligaen hvis vi rykker opp neste år heller, dersom oppsettet blir som det er nå. Det er en håpløs situasjon, for vi har faktisk et forbund som er fornøyd med dagens tilstand, mener Winther.

Ishockeyforbundet understreker at de øvrige lagene i ligaen også må hensynstas.

– Vi ønsker alle en større geografisk utbredelse, men det er ni andre klubber som på kort sikt også må ta stilling til endret spillerrytme - som man nå er fornøyd med. Det betyr imidlertid ikke at det kan finnes god løsninger for alle kommende sesong, svarer Eide.