Michael Albasini spurtet til seier på den andre etappen av Tour des Fjords onsdag. Fabio Jakobsen beholdt sammenlagtledelsen i rittet.

Pim Ligthart ble nummer to, mens Kristoffer Halvorsen (22) tok tredjeplassen.

– Jeg ventet for lenge, det er ikke bra, sier en skuffet Sky-rytter til TV 2.

– Det har vært sånn i hele år, at man ikke klarer å time det helt. Man må prøve å lære, fortsetter Halvorsen.

– Er du skuffet?

– Ja, det er ikke mange ganger man får sjansen til å gjøre dette på hjemmebane, det kommer til å svi ganske lenge, sier Kristiansand-gutten.

Han synes likevel det var en utrolig opplevelse å bli heiet frem av ekstatiske fans på hjemmebane.

– Det var helt fantastisk. Det er noe jeg kommer til å huske resten av livet. Ubeskrivelig kult, sier han.

Sperret

Edvald Boasson Hagen hadde for lang vei opp, og ble sperret inne da han forsøkte å avansere. Det endte med fjerdeplass for Dimension Data-rytteren.

– Det ble veldig trangt da jeg skulle forsøke å passere. Det er bare å være glad for at jeg ikke gikk ned, sier nordmannen til TV 2.

Hans plan var egentlig å forsøke å komme alene inn mot mål.

– Det var hektisk på den siste delen. Jeg hadde egentlig som mål å forsøke å støte fra opp den siste knekkeren, men jeg havnet et par hjul for langt bak og klarte ikke å gå opp. Da gikk det ikke. Så hadde jeg egentlig greit trøkk på slutten, men det hjelper ikke når du kommer for sent, sier Boasson Hagen.

Bruddet hentet tidlig

Den 188 kilometer lange etappen gikk fra Risør til Kristiansand.

Hovedfeltet lot et tremannsbrudd bestående av Michael Gogl (Trek-Segafredo), Floris Gerts (Roompot) og Aksel Fischer Aasheim (Joker-Icopal) gå, men med i underkant av 50 kilometer igjen var alle tre kjørt inn. Dermed var feltet samlet.

Med noen mil igjen satte Mitchelton-Scott-laget virkelig opp farten for å prøve å kjøre av Fabio Jakobsen, som vant mandagens etappe.

Derfra og inn ble det er hardkjør for rytterne, med ryttere som forsøkte å støte fra og høy fart i hovedfeltet.

Lotto Soudals James Shaw gikk til, men ble hentet og frakjørt av Team Coops Krister Hagen. Nordmannen gjorde et godt forsøk, men akkurat da han ble hentet var det Amund Grøndahl Jansen som gikk til.

Nordmannen som ble nummer fire på første etappe ble også hentet inn, og med tre kilometer igjen var en større gruppe samlet.

Dermed var det duket for massespurt, og det var Michael Albasini som kunne strekke armene i været.