Norske friidretts-helter selger like bra som Usain Bolt

Se norske friidrettsstjerner i rollen som superhelter.

Bislett-general Steinar Hoen bruker alle midler for å fylle den ærverdige stadion under Diamond League. I år har han satset på å få laget animerte superhelter av Karsten Warholm, Filip Ingebrigtsen & co. Og det har gitt resultater.

– Det går veldig bra. Vi har allerede så langt solgt like mange billetter som de årene da Usain Bolt var trekkplaster. Og dette er fantastisk flotte, og gode profiler. Flere av dem er unge, og vi har valgt å fokusere på dem så langt i år, sier Hoen til TV 2.

– Superheltgenerasjon

I dag lanserer Bislett Games en egen reklame for stevnet med animerte utgaver av de største norske stjernene.

– Dagens generasjon friidrettsutøvere omtales som en supergenerasjon, så da var det lett for oss å gjøre disse om til superhelter, ler Hoen.

Ideen om en film kom for et par måneder siden, og etter intensiv produksjon i Polen de siste ukene, er filme ferdig til lansering i dag.

– I filmen er det Karsten Warholm i superheltutgave som får i oppdrag sammen med vennene sine og redde Bislett Games fra det store miljømonsteret. Det er veldig populært med superhelter og animasjon, så vi hadde lyst til å lage en liten film. Vi synes det har blitt veldig kult, forklarer Hoen.

(Se hele filmen i videovinduet over)

– Isdronning

Karoline Bjerkeli Grøvdal er en av de som er med i Superhelt-teamet.

– Jeg er vel en slags isdronning. Jeg vet ikke helt hvorfor, men det har kanskje noe med at jeg kommer fra Isfjorden, forhåpentligvis, ler Grøvdal.

Selv om filmen er et uhøytidelig stunt, så mener Grøvdal at de norske utøverne vokser med å bli satt som trekkplaster på Bislett-stevnet.

– Ja, absolutt. Bislett Games er et stort høydepunkt for oss norske utøvere. Og vi må være glad for at de bygger oss opp. Vi er en gjeng som kan gjøre det bra, og det føles bra at man ikke trenger å stå der alene med å ta ansvaret med å prestere.

– Forplikter det litt også?

– Det er et press, og det er stort at det blir satt opp dueller - i mitt tilfelle mot verdensmesteren. Samtidig føler jeg at det presset hører litt med, fordi vi er jo i en posisjon der vi er gode nok til å bli satt i den duellen.

Perset i Boston

Og Grøvdal fikk en pangstart på banesesongen i helgen da hun satte ny personlig rekord på 1500 meter i et stevne i USA.

– Det føles bra å perse i første baneløpet. Man er alltid usikker, og 1500 meter går litt raskere enn det jeg vanligvis løper, så det er litt uvant. Men det er aldri selvsagt at man skal sette pers hver gang man løper, så det føles bra, sier Grøvdal som debuterer på 3000 meter hinder på Bislett.

Hoen har stor tro på at Grøvdal skal lykkes på hjemmebane den 7.juni.

– Jeg var en del av en supergenerasjon på 90-tallet, men denne gjengen kan bli like gode. Vi får svaret i EM til sommeren. Vi kom vel hjem med tre gull, to sølv, og en bronse. Så lista ligger der. Så blir det spennende å følge dem framover, smiler Hoen.