Brann-treneren hyller veteranenes brytekamp:

– Fantastisk at de fremdeles ofrer armer, bein og helse

Brann reddet ett poeng mot Lillestrøm, og kan miste serieledelsen med tap mot Rosenborg søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lillestrøm-Brann 1-1

Se brytekampene og målene i Nyhetene over!

Serieleder Brann lå under, men Ludcinio Marengo reddet ett poeng da han lekkert chippet inn utligningen i det som ble en dramatisk bortekamp mot Lillestrøm mandag.

– Jeg vet ikke hva som skjedde. Plutselig var jeg foran foran mål og chippet den, sier Marengo til TV 2.

– Du virket iskald?

– Nei, ikke iskald. Men det var et viktig øyeblikk, så jeg måtte være fokusert og gjøre jobben min, sier Brann-helten.

– Det er de som må vinne

Dermed er bergenserne fortsatt ubeseiret før møtet med Rosenborg på Lerkendal søndag.

Poengtapet gjør at Rosenborg overtar serieledelsen dersom de vinner søndagens toppkamp mot Brann på Lerkendal.

– Det blir bare fantastisk gøy. Vi skal opp der og gjøre det vi kan, så får vi se. Vi får slikke våre sår og summe oss, så skal vi opp der å ha det gøy, sier Brann-trener Lars Arne Nilsen til TV 2.

Han mener alt presset ligger på trønderne.

– Det er de som må vinne for å ha kontakt. Tar vi de har vi seks poeng, og det tror jeg ikke de vil like. Vi er med der oppe, og må gjøre et ordentlig forsøk. Vi skal stille et godt lag og gi de kamp, sier han.

Også RBK-trener Kåre Ingebrigtsen gleder seg til kamp.

– Det er et godt Brann-lag, vi får brynet oss ordentlig mot dem på Lerkendal. Men vi storgleder oss, og har veldig lyst til å vise at vi fortsatt er laget som er best, sa RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til TV 2 etter å ha slått FKH borte tidligere på kvelden.

– Jevn 100-kiloskamp

I sluttminuttene var det høy temperatur og fullt kaos da veteranene Frode Kippe (40) og Azar Karadas (36) endte opp i en real brytekamp.

Dommer Skjerven endte opp med å belønne begge kamphanene med gult kort.

– Det kokte litt for begge to. Det var rett etter de hadde fått målet jeg mener ikke skulle vært mål. Det er en duell og det koker over, og da blir det litt rulling på gresset, men ikke noe verre enn det, sier Kippe til TV 2.

– Det var ikke den minste mannen på Brann du valgte?

– Nei, når det først skal være noen må det være Azar. Jeg kjenner ham godt. Det var en fair batalje, og dommeren løste det greit.

– Om det var en brytekamp i OL, hvem hadde vunnet?

– Hehe, nei, det er vanskelig å si. Vi byttet litt på å ha overtaket. Det var en jevn 100-kiloskamp, gliser LSK-veteranen.

– Det er jeg usikker på. Vi er to gamlinger som ønsker å vinne, og det kokte litt i topplokket. Det er sånn som kan skje. Frode er en fantastisk fotballspiller og en god venn. Det er godt å få ut litt mot hverandre, istemmer Azar Karadas til TV 2.

– Dagens happening

Brann-trener Lars Arne Nilsen mener de to kamphanene bare viste frem den vinnerviljen som har gjort de så elsket i egne klubber.

– Dagens happening var når Azar og Kippe klinket sammen. To gamle menn. Klubblegender begge to. Det er fantastisk at det fremdeles er så mye energi at de ofrer armer, bein og helse for poengene, sier Brann-treneren til TV 2.

– Det er gult kort på begge og ta hverandre i hendene?

– Ja, dette er tøffe gutter. De er proffe, men hater å tape. Det er to fantastiske klubbspillere, sier Nilsen.

Karadas er fornøyd med å ha fått med seg noe hjem til Bergen etter bataljen på Åråsen.

– Vi ønsker å vinne. Det er derfor vi holder på med dette. Vi vil gjerne ville alle kamper. Vi fikk med oss et sterkt poeng på en ikke fantastisk god dag. Men ett poeng er viktig, sier 36-åringen, som nå ser frem til søndagens storkamp.

– Først og fremst gleder vi oss veldig til å reise til Lerkendal og møte Rosenborg. Det er en av sesongens høydepunkt. Så får vi se hvor gode vi er der oppe, sier han.

Suser fra 25 meter

Det var Lillestrøm som kom best igang på Åråsen og Thomas Lehne Olsen fikk en kjempesjanse etter tolv minutter spill, men Samuel Sahin-Radlinger sto i veien.

Men han klarte ikke å stansen Ifeanyi Mathews suser 35 minutter ut i oppgjøret.

Nigerianeren klemte til fra 25 meter, og da ballen fikk en liten retningsforandring i Vito Wormgoor ble skuddet helt utagbart for Brann-keeperen.

Snytt for straffe

Lillestrøm gikk til pause med en fortjent ledelse, og drøyt ti minutter ut i andre omgang kunne vertene også scoret sitt andre.

Sahin-Radlinger reddet imidlertid mesterlig da Gary Martin fyrte løs.

Etter 68 minutter ropte Brann på straffe da Vito Wormgoor gikk i bakken i duell med Aleksander Melgalvis, men dommer Tommy Skjerven vinket spillet videre.

Kjetil Rekdal mener bergenserne ble snytt for straffespark.

– Først ble han dratt i trøya, så ble han dyttet. Straffespark. Det er klønete av Melgalvis. Jeg skjønner Wormgoor var sinna der, sier Eurosports ekspertkommentator.

Kontroversiell scoring

Men det skulle bli noe å juble for. Med sju minutter igjen av andre omgang kom Ludcinio Marengo alene med Marko Maric i LSK-målet, og lobbet ballen vakkert i mål for bergenserne.

– Det er kampens unike prestasjon når han stormer fremover der, utbørt Eurosport-kommentator Kenneth Fredheim.

LSK-spillerne var imidlertid rasende, fordi de mente at Gilbert Komsoon burde blitt avblåst for hands kort tid før scoringen.

– Det er hands, det er det liten tvil om, sa Fredheim.

– Hvis vi sier Brann skulle hatt straffespark, så får vi si det har jevnet seg ut da, mente Rekdal.