Venstreslegga hylles av Riise: – Fantastisk teknikk

Kent-Are Antonsen med lekkerbisken da VIF fikk bank.

Se målene i Sportsnyhetene over!

Tromsø har slitt mot Vålerenga siden 2012, men søndag klaffet det endelig for «gutan». Simo Valakaris mannskap banket VIF med 3-0 på Alfheim.

– VIF må endre noe i 2. omgang. Det må vi være forberedt på. Vi må være aktive, sa Tromsø-trener Valakari til Eurosport da laget hans ledet 2-0 til pause. Til slutt kunne finnen glede seg over tremålsseier.

Forrige TIL-seier mot Vålerenga i serien kom for over seks år siden, 12. mai 2012. Tromsø vant den gang 3-1. Nåværende Tromsø-keeper Gudmund Kongshavn satt da på benken for Vålerenga. Nå fikk han selv bidra til tre poeng mot hovedstadslaget.

Kent-Are Antonsen, Simen Wangberg og Daniel Berntsen scoret målene for Tromsø i mandagens oppgjør.

På skuddhold

Resultatet gjør at Valakari og co. står med 17 poeng etter elleve runder. Det er seks poeng opp til Ranheim på tredjeplass.

Vålerenga blir stående på 18 poeng, poenget mer enn Tromsø. Ronny Deilas mannskap må håpe på en opptur hjemme mot rivalen Lillestrøm i neste runde. Da skal Tromsø på besøk til Haugesund.

Hylles av Riise

Tromsø tok en tidlig ledelse mot VIF på kunstgresset på Alfheim. Tidligere Vålerenga-spiller Daniel Berntsen hadde løsnet et skremmeskudd da han avsluttet like utenfor etter bare to minutters spill, og kun fem minutter etter sto det 1-0. Kent-Are Antonsen dunket ballen opp i venstre kryss fra distanse.

– Det smeller oppi nord, Kent-Are «Slegga» Antonsen smeller den noe så inni granskauen hardt opp i vinkelen. Det er en lysende scoring, kommenterte Ole Martin Årst i FotballXtra-studio.

Tromsø-spilleren ble hyllet av John Arne Riise.

– Det er en fantastisk teknikk. Vristen er bom fast og stiv. Han treffer klokkereint, sier den tidligere Liverpool-stjernen, som selv hadde en fryktet venstreslegge i glansdagene.

Wangberg-nikk

Berntsen fikk muligheten til å doble etter en knapp halvtime, men tapte duellen mot VIF-keeper Adam Larsen Kwarasey.

Et tamt Vålerenga-lag skapte lite før hvilen. To minutter før halvtid fikk Sam Johnson bortelagets største sjanse i 1. omgang, men Kongshavn i TIL-buret avverget.

Oppgaven ble enda tyngre for VIF da Simen Wangberg satte inn 2-0 like før pausesignalet. TIL-kapteinen nikket ballen i mål etter corner fra Morten Gamst Pedersen.

I annen omgang lå hjemmelaget dypere, noe som gjorde det vanskelig for Vålerenga offensivt. Ronny Deilas mannskap prøvde å mobilisere til en sluttspurt, men i stedet var det TIL som igjen fikk nettsus. Daniel Berntsen punkterte kampen med sin 3-0-scoring. Dermed kunne vertene juble for tre poeng da sluttsignalet lød.