søderlund-dobbel for røde rosenborg:

– Rosenborg kommer ikke til å savne en tam og uinspirert Bendtner

Alexander Søderlund ble Rosenborg-helten i den tøffe bortekampen mot Haugesund.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Haugesund-Rosenborg 1-2

Se målene i Sportsnyhetene over!

Det er av sine egne man skal ha det, heter det. Og det var akkurat det Haugesund skulle få oppleve da bysbarnet Alexander Søderlund og hans Rosenborg kom på besøk andre pinsedag.

– Det er alltid godt å komme hjem, spesielt på dager som dette. Det var godt, sier Søderlund til TV 2.

Da Nicklas Bendtner stod over med skade, tok han ansvar og scoret begge målene for Rosenborg. Men haugesunderen jublet avmålt for sine scoringer i det som endte med 2-1-seier for trønderne.

– Det var litt moderat, men sånn må det bli. Jeg er fra denne byen, det er dette som er hjemme,sier Søderlund til TV 2.

Han var naturlig nok godt fornøyd med sine to fulltreffere.

– Det første var en vending som de ikke hang helt med på, det var bare å sette den. Den andre var et fantastisk innlegg fra Vegar. Det er noe vi har øvd på, og så satt den ned i kroken. Det var godt. Det var en kjempegod førsteomgang, og så ble vi kjørt over i andre omgang, sier Rosenborg-angriperen.

Et rødt kort til Jakob Rasmussen inviterte FKH inn i kampen etter de to Søderlund-scoringene, men Fredrik Gytkjær bommet på straffe og Kristoffer Veldes redusering to minutter før slutt holdt ikke til poeng for Haugesund.

– Ikke noe Bendtner-savn

At Søderlund nå begynner å bli skikkelig varm i trøya, er godt nytt for trønderne.

– Nå skal Bendtner snart til VM. Da skal Søderlund være den spissen som skal skyte Rosenborg forbi Brann og ta nok et gull. For en følelse for ham, og det er to typiske Søderlund-mål, sier Jesper Mathisen i FotballXtra-studio.

Ole Martin Årst mener Rosenborg ikke kommer til å savne Bendtner om han blir med Danmark til VM (han er til nå tatt ut i bruttotroppen).

– Søderlund er en goalgetter, og når han får puttet disse kommer det til å renne inn. Bendtner kommer ikke til å være et savn for Rosenborg slik han har fremstått de ti første kampene. Jeg synes han har vært tam og uinspirert. At han har noe i et VM å gjøre, nei, det kan ikke jeg skjønne, sier Ole Martin Årst i FotballXtra-studio.

Søderlund selv svarer diplomatisk på spørsmål om han nå bør bli førstevalget på topp for trønderne.

– Det hjelper alltid å score mål og vinne kamper, men vi har en god danske hjemme som også vil spille. Vi får se, men jeg er glad for at jeg klarer å gjøre det okay når jeg først får spille, sier han.

– Kjenner du deg som en god nummer to?

– Jeg er alltid en lagspiller, så får vi se hva som skjer neste kamp. Det er opp til Kåre. Jeg føler jeg har presset ham litt i dag, så får vi se hva han velger, sier Søderlund.

Nicklas Bendtner sto over kampen mot Haugesund med en liten skade, men har allerede meldt seg klar til søndagens toppoppgjør mot Brann.

Drømmestart

Gjestene fikk en drømmestart da Alexander Søderlund dundret ballen i mål etter bare to minutter.

– En fantastisk scoring. Meling fikk ballen ute til venstre og slo inn til Søderlund. Så fintet Søderlund ut en Haugesund-forsvarer så lett som bare det, og la ballen tilbake i det hjørnet keeperen var i ferd med å forlate, kommenterte Jesper Mathisen i FotballXtra.

Etter den strålende starten for Rosenborg viste hjemmelaget gode tendenser, men der FKH svidde sine sjanser var Alexander Søderlund nådeløs mot gamle kjente.

Etter 27 minutters spill fikk han stå helt umarkert inne i boksen og heade inn 2-0 til Rosenborg etter et perfekt innlegg fra Vegar Eggen Hedenstad

– Det var et strålende innlegg fra Hedenstad og en like fin heading fra Søderlund, men hva skjedde med forsvaret til Haugesund? Han stod helt alene mellom begge midtstopperne, sier John Arne Riise i FotballXtra-studio.

Røde Rosenborg

Lagene gikk til pause med 2-0-ledelse til gjestene, og FKH-forsvarer Fredrik Pallesen Knudsen var ikke nådig da han snakket om eget lags innsats.

– Vi var ikke oss selv. Vi ble eid utpå her og må heve oss i andre omgang om vi ikke skal bli totalt ydmyket, sa han til Eurosport.

Det var Rosenborg som kom best i gang i andre omgang, men etter 54 minutters spill pådro Rosenborgs Jacob Rasmussen seg sitt andre gule kort etter en takling på Sondre Tronstad.

– Han var altfor sent ute og viste knottene. Det var ingen tvil om den. Bildene viser at det er helt riktig. Begge de gule kortene var riktig, konkluderte John Arne Riise i FotballXtra-studio.

– Dette var en duell midt på banen. Det var bare unødvendig av den unge dansken, mente Jesper Mathisen

Straffedrama

Etter 67 minutter fikk gjestene straffe da Torbjørn Kallevåg gikk i bakken i duell med Anders Trondsen.

– Klar straffe, konkluderte John Arne Riise og co i FotballXtra-studio.

Frederik Gytkjær stilte seg opp for å ta straffesparket, men endte opp med å blåse ballen langt over mål.

– Det var rett og slett bare et veldig, veldig dårlig treff, mente Ole Martin Årst.

Selv forklarer dansken missen sin slik.

– Jeg så keeperen bevege seg til den siden jeg ville skyte, og så tenkte jeg at jeg måtte sette den litt høyt. Så klinket jeg den over. Det var en utrolig dårlig straffe, men det skjer selv de beste. Man føler litt skyld, men man komme seg videre. Det er slikt som skjer som fotballspiller, sier Gytkjær til TV 2.

Men med to minutter igjen av ordinær tid ble det ny spenning i kampen da Kristoffer Velde headet inn 1-2-reduseringen etter et innlegg fra Gytkjær.

Velde rev av seg drakten og jublet på seg et gult kort, noe som fikk gutta i FotballXtra til å reagere.

– På stillingen 1-2 og med to minutter igjen tar du ikke av deg drakten, sier Ole Martin Årst.

Og det ble ingenting å juble for. Rosenborg vant 2-1.

Lik TV 2 Sporten på Facebook