VISTE LOVENDE TAKTER: Karoline Bjerkeli Grøvdal ble nummer tre i Boston til ny personlig rekord. Foto: Mikula Martin/ctk
VISTE LOVENDE TAKTER: Karoline Bjerkeli Grøvdal ble nummer tre i Boston til ny personlig rekord. Foto: Mikula Martin/ctk

Grøvdal med personlig rekord i Boston

Karoline Bjerkeli Grøvdal satte ny personlig rekord på 1500 meter under sesongdebuten på bane i Boston natt til søndag norsk tid. Hun klarte samtidig EM-kravet.

Karoline Bjerkeli Grøvdal innledet banesesongen ved å løpe en 1500 meter i Boston lørdag. 27-åringen slo like så godt til med å senke sin egen personlige rekord fra 4.07,25 til 4.06,18. EM-kravet lyder 4.12,00.

Grøvdal ble nummer tre i løpet. Etiopiske Dawit Seyaum vant på 4.04,65.

– Jeg er kjempefornøyd med gjennomføringen, sier Karoline til friidrett.no.

– Planen var å få en jevn og hard gjennomkjøring. Sammen med løpet i Florø på 2000 meter skal det gi det beste grunnlaget for et godt hinderløp på Bislett, som er hovedmålet på forsesongen.

I Florø har hun varslet at bestenoteringen på 2000 meter skal angripes, og på Bislett skal hun forsøke seg på 3000 meter hinder.

Det er sistnevnte øvelse som er Grøvdals hovedprioritet denne sesongen. Målet er en plassering helt i toppen under EM i Berlin i august.