TIL FINALEN: Sverige er klar for VM-finalen.
TIL FINALEN: Sverige er klar for VM-finalen. Foto: Grigory Dukor

Sverige knuste USA, møter overraskelsen Sveits i finalen

Sveriges ishockeystjerner hadde ingen problemer med å ta seg videre til sin andre strake VM-finale. USA ble slått hele 6-0 i semifinalen i Danmark lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«Tre Kronor» jakter sitt andre VM-gull på rad og er i rute etter brakseieren i semifinalen mot USA. Tre mål på drøyt tre minutter i midtperioden avgjorde kampen.

Det blir ingen reprise av fjorårets finale i 2018-VM. Sveits sørget for en skrell i semifinalen mot Canada med 3-2-seier. Colton Parayko skapte fornyet spenning med 2-3-scoringen med drøye to minutter igjen av kampen, men et oppofrende Sveits-lag holdt unna.

Sverige tok sin niende strake seier i VM og kan vinne mesterskapet for 11. gang søndag. I fjor nådde vårt naboland tosifret antall titler etter et straffedrama mot Canada.

Finaleplassen i Danmark ble sikret etter et målras i midtperioden med tre mål i løpet av tre minutter og sju sekunder.

Det sørget for at Sverige gikk fra 1-0 til 4-0 i semifinalen i et utsolgt Royal arena (12.490 tilskuere) hvor det lyste gult av et tusentalls svenske supportere.

Svenskene stoppet USAs poengmaskin Patrick Kane, og satte selv til slutt seks pucker bak USAs keeper.

Viktor Arvidsson sendte Sverige i ledelsen i første periode, før Magnus Pääjärvi startet målfesten i midtperioden. Patric Hörnqvist fulgte opp like etter, før Mattias Janmark i prinsippet avgjorde kampen for «Tre Kronor».

Arvidsson noterte seg for sitt andre mål for kvelden i siste periode, før Adrian Kempe fastsatte sluttresultatet til 6-0.

Med semifinaleseieren har Sverige vunnet 16 kamper på rad i VM siden forrige tap, som kom mot nettopp USA, i tredje gruppespillskamp i fjorårets turnering.

(©NTB)