Froome tok sesongens første seier opp fryktet fjell

Chris Froome viste muskler og syklet inn til seier på den 14. etappen i Giro d'Italia. Simon Yates sikret britisk dobbel.

Christopher Froome var best opp stupbratte Monte Zoncolan. Foto: Luca Bettini
Christopher Froome var best opp stupbratte Monte Zoncolan. Foto: Luca Bettini

Mye har handlet om Prins Harry og Meghan Markles bryllup i St. George's Chapel lørdag, men også i Italia viste to briter seg fram.

Chris Froome stakk fra en tetgruppe rundt fire kilometer før mål på den knallharde etappen i Giro d'Italia, som endte på toppen av stupbratte Monte Zoncolan.

Sammenlagtleder Simon Yates tok opp kampen mot sin landsmann den siste kilometeren og kom svært nære, men Froome holdt unna og tok etappeseieren med seks sekunders margin.

Domenico Pozzovivo kom på tredjeplass, og tapte med det tid i sammendraget til Yates.

Froome viste imidlertid at formen er på plass før den avsluttende uka i Giro d'Italia. Han er likevel over tre minutter bak Yates i sammendraget. Seieren er hans første så langt denne sesongen.

Froome syklet under en mørk doping-sky og ikke vunnet noe som helst.

For mye astmamedisin

En urinprøve tatt etter den 18. etappen av Vuelta a España i fjor viste at sykkelstjernen hadde for høy konsentrasjon av salbutamol i urinen.

Froome risikerer nå utestengelse og kan bli fratatt sammenlagtseieren i Vueltaen. Det er kontroversielt at han får sykle i påvente av en dom i saken.

– Astmaen ble verre i Spania rundt så jeg fulgte laglegens råd om å øke min dose av salbutamol. Som alltid la jeg stor vekt på å forsikre meg om at jeg ikke tok mer enn den tillate dosen, har Froome sagt til sitt forsvar.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2