Tour of Norway-rytter veltet med vilje: – Rett og slett juks

Pawel Bernas fikk registrert samme tid som hovedfeltet etter teatralsk velt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se hendelsen i videovinduet øverst!

Med drøyt to kilometer igjen til mål på åpningsetappen av Tour of Norway valgte Pawel Bernas å legge seg for å få registrerte samme tid som hovedfeltet.

Se andre etappe på TV 2 og Sumo nå!

CCC-rytteren kom like etter en velt med tre ryttere involvert og Bernas kunne enkelt ha kjørt unna ulykkesfuglene.

– Hvis man velter innenfor de siste tre kilometerne, får man registrert samme tid som hovedfeltet. For å sikre seg la han seg ned sammen med de andre. Dermed fikk han registrert samme tid som feltet, sier TV 2s ekspert Johan Kaggestad.

– Men det er i bestefall usportslig opptreden. Det er rett og slett juks. Han står nå med tid som hele gjengen som kom inn med hovedfeltet, ti sekunder etter Dylan Groenewegen, fortsetter han.

Bildene av den den teatralske polakken tok av på sosiale medier.

– Han er flau, for nå har han oppdaget at dette ligger på alle sosiale medier. Ironisk nok er det ofte det som dukker opp. Mange lurte på om han er fotballspiller eller syklist, men han har beklaget og innsett at det så vanvittig latterlig ut, sier TV 2-kommentator Christian Paasche.

Bernas bekreftet før start torsdag overfor Procyling.no at han skammer seg.

– Jeg hadde 190 i puls. Men det var ikke bra. Jeg beklager det som skjedde. Det så helt latterlig ut. Jeg fikk panikk på grunn av reglene, og var redd for å tape tid i sammendraget, sier han til nettstedet.

​Se tredje etappe av Tour of Norway fra Moss til Sarpsborg (175 kilometer) på TV 2 og TV 2 Sumo fredag fra kl. 15.30.