Jlloyd Samuel, som spilte for Aston Villa fra 1998 til 2007 og senere for Bolton og Cardiff, omkom tirsdag i en bilulykke.

Det bekrefter fotballforbundet til Trinidad og Tobago på sin offisielle Twitter-konto.

– Vi har mottatt fryktelige nyheter om at den tidligere landslagsspilleren og tidligere Aston Villa -og Bolton-spilleren Jlloyd Samuel omkom i en bilulykke i England i dag tidlig, skriver forbundet, ifølge The Daily Mirror.

– Jlloyd var på vei hjem etter å ha kjørt sine barn til skolen da bilen han satt i kolliderte med et annet kjøretøy. Fotballforbundet i Trinidad og Tobago og tidligere lagkamerater på landslaget vil uttrykke sine dypeste kondolanser til hans familiemedlemmer både i Storbritannia og her i Trinidad og Tobago, uttaler de videre i en pressemelding.

Samuel var en del av Charltons ungdomsavdeling før han signerte for Aston Villa. Han spilte over 200 kamper for Aston Villa siden sin debut på A-laget i 1999. I 2007 skrev forsvarsspilleren under for Bolton, hvor han fikk med seg 71 førstelagskamper frem til 2011.

Samuel avsluttet sin aktive karriere for tre år siden etter spill for en klubb i Iran.

Han var siden 2017 manager for Cheshire-klubben Egerton i non-league.

Jlloyd Samuel fikk med seg landskamper både for England på U21-nivå og for Trinidad og Tobagos A-landslag i løpet av sin karriere.

Aston Villa opplyser at klubben vil spille med sorte sørgebånd i returkampen mot Middlesbrough i Premier League-playoffkampen tirsdag kveld.

– Vi er i dyp sorg etter meldingen om at vår tidligere spiller Jlloyd Samuel døde i en alder av 37 år i en bilulykke. Våre spillere vil spille med sorte sørgebånd av respekt i kveld, og våre tanker er hos Samuels venner og familie i denne svært tunge tiden, skriver Aston Villa på Twitter.

– Alle som er knyttet til Bolton Wanderers er i dyp sorg over meldingen om bortgangen til vår tidligere forsvarsspiller, Jlloyd Samuel. Hvil i fred, Jlloyd. Vår dypeste kondolanser er ved hans familie og venner i denne vanskelige tiden, skriver Bolton i en uttalelse.

Flere av Samuels tidligere lagkamerater har gitt uttrykk for sin sorg, deriblant den tidligere Aston Villa-spilleren Ashley Young.

– Helt knust etter å hørt om dødsfallet til Jlloyd Samuel. Han tok meg under hans vinger da jeg kom til Villa og hjalp meg med å finne meg til rette i klubben. En flott person både på og utenfor banen, og en virkelig god venn. Mine største kondolanser går til Emma, barna og hele familien Samuel family. RIP, skriver den nåværende Manchester United-spilleren.

Jlloyd Samuel ble kun 37 år gammel, og den tidligere Premier League-spilleren etterlater seg konen Emma og tre barn.