Jesus-mirakel i siste sekund ga City 100 poeng

I kampens siste sekund nådde Manchester City den magiske 100-poengsgrensen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester City nådde akkurat den magiske hundrepoengsgrensen etter å ha slått Southampton 1-0 søndag.

Gabriel Jesus ble den store City-helten i kampens siste sekund.

Se scoringen over!

Det hele startet med et praktfullt oppspill fra Kevin De Bruyne, som fant brasilianeren i bakrommet.

Gabriel Jesus tok ned ballen elegant, før han lekkert lobbet inn seiersmålet. Han var naturlig nok helt i 100 i den elleville målfeiringen.

– Det er utrolig. Jeg har ikke ord. 50 poeng hjemme, 50 poeng borte. Utrolig, utrolig, sier Pep Guardiola til Sky Sports.

– Når du når 100 poeng, så er det noe spesielt for hele klubben. Det er en rekord som vil bli stående lenge, spår City-manageren.

Rekordras

Manchester City satte både ny poeng- og scoringsrekord i forrige serierunde.

Nå er det klart at de endelige tallene blir 106 scorede mål og 100 poeng. Det er rekorder det skal bli knalltøft å slå, etter en forbløffende sesong og Pep Guardiolas mannskap.

City er historisk med sine 100 poeng, en prestasjon ingen lag har klart før dem, skriver statistikktjenesten Opta. I tillegg har de lyseblå nå tatt rekorden for antall poeng ned til laget på annenplass i serien ved sesongslutt. Forrige rekord var 18 poeng, men City vant 2017/2018-sesongen med 19 poeng ned til Manchester United (81 poeng).

City-manager Pep Guardiola har dessuten en egen rekord å kose seg med. Spanjolen har aldri før ledet et lag til 100 poeng, ifølge Opta.

Kunne smile

Southampton-fansen måtte konstatere at det ble null poeng, men «The Saints» har likevel grunn til å smile. Laget berget nemlig plassen på øverste nivå etter seieren mot Swansea sist. Swansea, West Bromwich og Stoke rykker ned til mesterskapsserien.

Mark Hughes' Southampton-mannskap endte til slutt på 17.-plass med sine 36 poeng.

Swansea holdt i sju strake sesonger i toppdivisjonen, men blir med Stoke og West Bromwich ned.

Manager Mark Hughes forlot Stoke som et synkende fotballskip. Han fikk sparken og ledet så Southampton til ny kontrakt.

Swansea trengte et eget målrush og det samme fra Manchester City for å opprettholde PL-statusen. Men Swansea møtte degraderte Stoke hjemme og tapte 1-2.

Fra tidligere var det klart at West Bromwich må ned i mesterskapsserien. Stoke forsvant samme vei med Paul Lambert som ny sjef. Han klarte bare to seirer på 15 ligakamper i sitt Hughes-innhopp.

(©NTB)