17 ÅR: Rui Faria (t.v) og José Mourinho har hatt en langt samarbeid.
17 ÅR: Rui Faria (t.v) og José Mourinho har hatt en langt samarbeid. Foto: Eddie Keogh

Assistenten skiller lag med Mourinho etter 17 år

Rui Faria er klar for å prøve seg på egen hånd, mener José Mourinho.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rui Faria gir seg som Manchester Uniteds assistenttrener etter sesongen, bekrefter klubben i en pressemelding lørdag kveld.

Faria har jobbet sammen med manager José Mourinho i hele 17 år.

– Etter grundige vurderinger og med tungt hjerte har jeg kommet frem til at det er riktig å dra videre. Jeg har gjennom 17 år hatt utrolige og uforglemmelige opplevelser. Jeg føler uansett jeg ønsker å tilbringe mer tid med familien, før jeg søker nye utfordringer, sier Faria.

Faria har blitt koblet til Arsenal-jobben, som er ledig fra neste sesong, og han får støtte av Mourinho til å bli hovedtrener.

– 17 år i Leiria, Porto, London, Milano, Madrid, London igjen og Manchester. Trening, lek, reise, studie, latter og noen gledestårer. 17 år og nå er gutten blitt mann. Den intelligente studenten er blitt en fotballekspert, og han er klar til å bli manager, mener Mourinho.

Mourinho mener Faria er kvalifisert til å bli Arsène Wengers erstatter.

– Jeg sier det fordi han ikke bare er min assistant, men også min venn. Om han en dag får muligheten til en stor trenerjobb, så vil jeg hjelpe ham å pakke kofferten og ønske ham alt hell og lykke, sa Mourinho om Arsenal-ryktene nylig, ifølge Daily Mirror.

Mourinho er ikke alene om å miste assistenten sin, for forrige uke tok Jürgen Klopps assistent Zeljko Buvac pause ut sesongen av «familiære årsaker». Liverpool-manager kan bli nødt til å finne seg ny assistent før neste sesong.

Faria fullfører resten av sesongen, der Premier League-avslutningen går mot Watford søndag og i FA-cupfinalen mot gamleklubben Chelsea om én uke.