SKANDALESCENER: Hamburg tok farvel med Bundesliga på denne måten.
SKANDALESCENER: Hamburg tok farvel med Bundesliga på denne måten. Foto: Axel Heimken

Fansen klikket etter historisk nedrykk

Hamburg var det eneste laget som ikke hadde rykket ned i løpet av 55 år med Bundesliga.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hoffenheim skal spille mesterliga neste sesong etter å ha avsluttet sesongen i tysk 1. Bundesliga med seier.

Før siste serierunde var kun to av fire mesterligaplasser delt ut i tysk fotball.

Dortmund, Hoffenheim, Leverkusen og RB Leipzig hadde alle muligheten til å sikre spill i den gjeveste europacupen neste sesong, men det var Dortmund og Hoffenheim som trakk det lengste strået etter å ha møtt hverandre i siste serierunde.

Hoffenheim, uten Håvard Nordtveit i troppen, vant kampen 3-1, men Dortmund hadde god nok målforskjell til å holde Leverkusen på avstand. Hoffenheim sikret tredjeplass, mens Dortmund ble nummer fire på tabellen.

Bayern München-smell

Leverkusen hadde ingen problemer med å slå Iver Fossums Hannover 3-2, men måtte ha vunnet mer for å sikre mesterligaplass. I stedet skal klubben spille europaliga.

RB Leipzig var avhengig av hjelp for å ta seg til mesterligaen. Leipzig gjorde jobben med 6-2-seier mot Rune Jarstein, Per Ciljan Skjelbred og Hertha Berlin, men må ta til takke med europaliga.

Hertha Berlin avsluttet sesongen på 10.-plass.

Serievinner Bayern München hadde ingenting å spille for annet enn æren i siste serierunde, men klarte ikke å prestere mot Stuttgart. Bortelaget ga seg ikke før det sto 4-1 og påførte Bayern sitt første serietap på to måneder og kun det fjerde i løpet av sesongen.

Hamburg-fansen klikket

Sølvmedaljør Schalke avsluttet sesongen med 1-0-seier mot Frankfurt.

Hamburg var det eneste laget i tysk Bundesliga som ikke hadde rykket ned fra øverste nivå i løpet av ligaens 55 år lange historie, men en æra var over lørdag.

Det ble en trist slutt på kampen da den måtte bli avbrutt på overtid da fansen startet å kaste bluss på banen.

Hamburg ledet 2-1 mot Borussia Mönchengladbach rett før sluttsignalet skulle lyde, men da Wolfsburg sikret 4-1-seier mot allerede fortapte Köln var tiden i 1. Bundesliga over.

Wolfsburg skal spille nedrykkskvalifisering mot Holstein Kiel. Kampene spilles 17. og 21. mai.

Resterende kamper i siste serierunde lørdag: Freiburg–Augsburg 2-0, Mainz–Werder Bremen 1-2, Schalke–Eintracht Frankfurt 1-0.

(©NTB)