Brann-back båret av banen med nakkekrage etter grufull smell

Taijo Teniste ble fraktet til sykehus for ytterligere undersøkelser. Der ble det påvist brudd i hånden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Start-Brann 0-1

Se hendelsen i Sportsnyhetene øverst.

Etter 18 minutter gikk det en støkk gjennom publikum på Sør Arena i Eliteserie-oppgjøret mellom Start og Brann.

Branns høyreback Taijo Teniste landet på hodet etter en duell med Starts Kasper Skaanes, og ble liggende med tydelige smerter.

Teniste holdt seg umiddelbart til kragebeinet, men TV-bildene viser at dette kan ha gått utover både arm, albue og nakke om høyrebacken var uheldig.

De viste også at han beveget på seg.

Etter behandling på banen i flere minutter ble estlenderen båret av banen med nakkekrage. Deretter ble han sendt videre til sykehus for ytterligere undersøkelser.

De undersøkelsene viser at Teniste har et brudd i hånden, opplyser Brann. Videre undersøkelser blir gjort, og spilleren blir liggende på sykehus inntil videre.

– Vi fryktet det verste da vi så fallet. Men Taijo har full førlighet i armer og bein og er ved godt mot, sier sportssjef Rune Soltvedt til Brann.no.

– Han er en tøffing og ville helst blitt utskrevet av sykehuset i kveld. Nå avventer vi ytterligere undersøkelser og observasjoner på sykehuset før vi trekker flere konklusjoner, sier Soltvedt.

Daniel Braaten ble byttet inn for Teniste og spilte hele kampen som høyreback.

– Nå spørs det hvor alvorlig skaden til Teniste er, men Braaten beviser at han fint kan spille høyreback på det nivået Eliteserien er. Han gjorde en god figur, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Brann vant til slutt 1-0.