GÅR GLIPP AV VM: Dani Alves har pådratt seg en skade som holder ham ute av VM i Russland. Neymar har også slitt med en skade i vår, men er ventet å bli en del av Brasil-troppen.
GÅR GLIPP AV VM: Dani Alves har pådratt seg en skade som holder ham ute av VM i Russland. Neymar har også slitt med en skade i vår, men er ventet å bli en del av Brasil-troppen. Foto: AFP PHOTO / Emmanuel DUNAND

VM ryker for Brasil-stjerne

Dani Alves-skaden gir Brasil en alvorlig hodepine.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En drøy måned før fotball-VM i Russland sparkes i gang er det klart at en av Brasils største stjerner går glipp av mesterskapet.

Dani Alves pådro seg en kneskade i cupfinale-seieren mot Les Herbiers, og Det brasilianske fotballforbundet bekrefter nå at han går glipp av mesterskapet.

Ifølge AS må Alves operere sitt fremre korsbånd, og vil være ute mellom fire og seks måneder.

Det er svært dårlig nytt for Brasil-sjef Tite, ettersom Dani Alves både er viktig i spillergruppen og den eneste høyrebacken som holder topp internasjonalt nivå.

Ifølge avisen vil tre mann nå kjempe om to plasser på høyrebacken i VM-troppen. Manchester Citys Danilo, Bayern Münchens Rafinha og Fágner som spiller for Tites tidligere klubb Corinthians.

Sistnevnte har imidlertid selv slitt med skade, og selv om han er ventet å være klar til VM er han ikke ventet å bli klar før senere denne måneden. Det er han som oftest har vært med i Tites tropp i tillegg til Dani Alves.

Kapteinsemne

Ifølge ESPN har Tite rotert på kapteinsbindet i sin tid som landslagssjef. 15 forskjellige spillere har båret kapteinsbindet på hans 19 kamper. Alves har vært kaptein fire ganger, noe som da naturlig nok er mer enn noen annen spiller.

Han har båret bindet i storoppgjør mot Tyskland, Argentina, England og Colombia (som var Tites første hjemmekamp som Brasil-sjef).

Høyrebacken med 107 landskamper var lagets mest meritterte og erfarne spiller, og ingen av hans potensielle erstattere har deltatt i et VM før.

Neymar blir klar

En som kommer til å bli VM-klar er Neymar (26). Han har vært ute med et metatarsal-brudd siden februar, men i slutten av april var han klar på at det ville bli VM-spill.

– Jeg har nok tid til å komme til VM i god form og godt forberedt. Å være skadet er ikke bra, men jeg føler meg uthvilt. Vi må se på det positive, uttalte han til FIFA.

Med sine 53 mål på 85 kamper for Brasil er han nummer fire på listen over landets mestscorende landslagsspillere noensinne.

Bare storheter som Pelé (77 mål), Ronaldo (62 mål) og Romario (55 mål) er foran ham på listen. Bare 26 år gammel har PSG-stjernen tid på seg til å passere hver og en av dem.