HAT TRICK: Connor McDavid var nådeløs med hockeygutta.
HAT TRICK: Connor McDavid var nådeløs med hockeygutta. Foto: Petr David Josek

Canada og McDavid herjet med Norge i 5-0-seier

Canada og kaptein Connor McDavid var ikke nådige og knuste det norske håpet om å «stjele» viktige VM-poeng.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norge - Canada 0-5

Det var gått under halvannet minutt før Edmonton Oilers-stjernen McDavid hadde gjort de norske spillerne svimle, og enkelt kunne satte pucken bak Lars Haugen til 1-0.

– Han er en av verdens beste spillere. Ikke tvil om at han er god, men det er gøy å spille mot de beste, sa Alexander Bonsaksen til Viasat.

Også landslagssjefen var imponert over den kanadiske stjernen.

– Det er moro å se, og spille mot verdens kanskje beste ishockeyspiller. Samtidig ble ikke vi brutt ned av at vi fikk noen baklengsmål, og det er jeg veldig glad for å se. Den viljen til å gjøre det så godt som mulig var tilstede helt til det var ferdig, sier Petter Thoresen til TV 2.

Hattrick

McDavid leverte både fart, finter og nydelige dragninger gjennom hele matchen. Åtte minutter ut i midtperioden var hattricket komplett.

– Han er jo en av NHLs beste spillere, og tjener vel mer enn hva hele vårt lag gjør tilsammen i løpet av en hel karrière. Så at han skulle være god skulle nesten bare mangle, men at han var så god var jeg egentlig ikke klar over. Han er en komplett spiller, og det er bare å ta av seg hatten. For det kommer ikke så mange av de gutta der, sier Anders Bastiansen til TV 2.

Det eneste kanadierne ikke lyktes særlig med var overtallsspillet. Hadde de gjort det, ville resultatet blitt enda styggere for Norge.

– Undertallet var meget bra. Overtallet var selvfølgelig ikke bra, når vi til og med får en scoring imot. Samtidig ser jeg tendenser, og jeg har tro på at vi kan gjøre noe med det i morgen mot Danmark. Gutta jobber veldig bra, og kaster seg ned foran pucken. Vi møtte våre overmenn, men vi gjør alt vi kan for å kjempe i 60 minutter, sier Thoresen.

Horvat fikk det også enkelt da han satte sitt annet og Canadas femte mål bak Haugen.

Den som kom best fra det på det norske laget var Ken André Olimb. Han var frekk nok til å forsøke seg mot den tøffe motstanderen, men heller ikke kan klarte å finne nettmaskene. Dermed har Norge for annen gang på rad gått målløs av isen i VM. Tirsdag ble det 0-7 mot Finland.

Må vinne resten

Med Danmarks seier over Finland onsdag og Latvias poeng mot USA må trolig Norge vinne de resterende kampene sine mot Danmark, USA og Sør-Korea for at håpet om en kvartfinale skal være til stede.

Norge har kun slått Canada en gang i VM-sammenheng. Det var under Leif Boorks ledelse i 2000-VM i St. Petersburg. Nordmennene yppet seg også i VM i 2008, hvor det ble 1-2-tap i grunnspillet. Etter det er det blitt klare tap mot ishockeystormakten.

Allerede fredag ettermiddag står Danmark for tur for Petter Thoresens utvalgte. Danskene kommer til kampen med ett døgns mer hvile.

(©NTB)