GRUSKONGEN: Rafael Nadal satte verdensrekord da han vant sitt 50. sett på rad på grus.
GRUSKONGEN: Rafael Nadal satte verdensrekord da han vant sitt 50. sett på rad på grus. Foto: Susana Vera

Nadal satte rekord med 50 strake sett

Rafael Nadal satte verdensrekord da han torsdag spilte seg fram til kvartfinale i Madrid Open. Han har vunnet 50 sett på rad på grus.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

John McEnroe hadde rekorden for flest settseirer på rad på samme underlag. Amerikaneren vant for 34 år siden 49 strake sett på hardcourt. Inkludert i den rekken var en turneringsseier i Madrid, og Nadal håper å utvide sin seiersrekke til han har gjort det samme.

Nadal har vært ustoppelig på favorittunderlaget hele våren og slo Diego Schwartzman 6-3, 6-4 torsdag. Dermed er han klar for kvartfinale mot Dominic Thiem fredag.

Østerrikeren nedkjempet Borna Coric i tre sett.

Han er tittelforsvarer i Madrid og jager sin sjette triumf i turneringen. Tidligere i vår tok han sin 11. tittel både i Monte Carlo og Barcelona. Seiersrekken hans på grus løper tilbake til fjorårets Roland-Garros.

Alexander Zverev, som er 2.-seedet i turneringen bak Nadal, tok seg greit til kvartfinale med 6-4, 6-2 over Leonardo Mayer.

Halep utslått

Kvinnenes verdensener Simona Halep får ikke en tredje strake seier i Madrid Open. Karolina Pliskova slo henne 6-4, 6-3 i kvartfinalen torsdag.

Halep håpet å bli den første kvinne med ekte hattrick i titler i turneringen. Etter 15 strake seirer på rødgrusen i den spanske hovedstaden ble det bråstopp mot Pliskova.

Tsjekkeren hadde også en god serie å forsvare, og noe å hevne. Hun er oppe i ni strake seirer på grus og revansjerte søsteren Kristynas tap mot Halep dagen før.

Endelig for Pliskova

– Dette var en av mine beste kamper i år. Jeg har en veldig god følelse nå, for jeg hadde tapt for henne seks ganger på rad. Jeg begynte å lure på om jeg noen gang skulle greie å slå henne, sa Pliskova.

– Serven min var veldig god, og alt gikk min vei.

Pliskova vant sin 10. tittel da hun vant grusturneringen i Stuttgart forrige måned. I semifinalen møter hun Petra Kvitova eller Darja Kasatkina. De møtes sent torsdag kveld.

Caroline Garcia er også klar for semifinale. Hun slo Carla Suárez-Navarro 6-2, 6-3.

– Det er ikke lett å møte Carla her på hennes hjemmebane. Hun hadde publikum i ryggen og spilte med selvtillit. Det var godt gjort av meg å vinne, sa Garcia.

(©NTB)