HERJET I VM: Romario kunne kysse VM-pokalen etter mesterskapet i USA i 1994. Oppskriften på suksess deler han nå med Brasils landslagsspiss Gabriel Jesus.
HERJET I VM: Romario kunne kysse VM-pokalen etter mesterskapet i USA i 1994. Oppskriften på suksess deler han nå med Brasils landslagsspiss Gabriel Jesus. Foto: Scanpix

Brasil-legende med sex-råd til Jesus før VM

Romario gir Manchester City-spiss Gabriel Jesus enkle råd for å oppnå suksess under VM i Russland.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Et råd er å ha nok sex - å gjøre så mye ut av fridagene som man klarer. Og man må selvsagt konsentrere seg på kampdagene og underveis i kampene.​

– Det er én ting han må gjøre

Det er oppfordringen Romario (52), en av tidenes største fotballspillere, kommer med til Brasil- og Manchester City-spiss Gabriel Jesus (21) i et intervju med Lance! i forkant av VM ifølge AFP.

Med presset fra en samlet nasjon på sine skuldre drar Jesus og resten av de brasilianske superstjernen til Russland med forventninger og håp om å vinne VM for sjette gang - den første siden 2002.

Da gjelder det å fokusere på de enkle oppgavene for Brasils referansepunkt i angrepet, mener Romario.

– VM er en helt annen turnering enn de andre. Du må være 100 prosent fokusert ellers gir du ikke ditt beste for landet, sier Romario.

– Det er én ting han må gjøre: dra til VM og score mål.

FORVENTES MÅL I VM: Gabriel Jesus skal gi Brasil VM-suksess i Russland. Her feirer han mål mot Chile i VM-kvaliken i oktober i fjor.
FORVENTES MÅL I VM: Gabriel Jesus skal gi Brasil VM-suksess i Russland. Her feirer han mål mot Chile i VM-kvaliken i oktober i fjor. Foto: Miguel Schincariol

– Mye god sex

Kanskje det kan være greit å lytte til Romario. Den fødte målscoreren vet nemlig hva han snakker om. I løpet av landslagskarrieren scoret han imponerende 55 mål på 70 landskamper - og mest av alt huskes han for de fem målene, gullet og prisen som turneringens beste spiller under VM i USA i 1994.

– Det er bra at han (Jesus) spiller i Europa, fordi 80-90 prosent av de beste spillerne i VM er der og da han han allerede spilt mot dem. Men første av alt vil jeg råde ham til å ha mye god sex, sier Romario.

Dette er langt fra første gang sex og Romario skrives i samme setning i pressen. Ifølge NTB har Romario tidligere skrytt av å hatt sex i en garderobe på Maracana, at han hadde sex før gruppespillskampen mot Sverige i 1994-VM og at han også la ned en flyvertinne i Sveits.

Romario, som står med over 1000 mål i løpet av karrieren, er nå blitt politiker og sitter for øyeblikket som senator i Rio de Janeiro.