To Donnarumma-tabber da Juventus ydmyket Milan i cupfinalen

Den unge keeperen var ikke heldig i 0-4-tapet for Juventus.

FORTVILER: Gianluigi Donnarumma. Foto: Alberto Lingria

Juventus har tatt et langt skritt på veien mot å sikre seg «The Double» i italiensk fotball denne sesongen. Onsdag ble Milan knust 4–0 i cupfinalen.

"Den gamle dame» fra Torino har seks poengs forsprang til forfølgerne i Serie A med to gjenværende serierunder, og onsdag kunne Massimiliano Allegri i tillegg juble for cuptriumf.

Torino-klubben har nå vunnet cupen fire ganger på rad. Denne sesongen har heller ikke laget sluppet inn et eneste mål i turneringen.

Onsdag sørget Medhi Benatia for ledelse etter 56 minutters spill, før Douglas Costa la på til 2–0 kun fem minutter senere.

Midtstopper Benatia var igjen frampå da han økte til 3–0 etter 64 minutter, mens Nikola Kalinic gjorde Milans marerittkveld komplett da han satte ballen i eget nett etter 76 minutter.

– Vi må akseptere tapet og innse at vi gjorde for mange feil, sa Milan-trener Gennaro Gattuso etter kampen.

– Nå må vi sørge for at ligatittelen også blir vår, og deretter skal vi nyte denne ekstraordinære sesongen, sa Juventus-sjef Massimiliano Allegri.

I hjemlig serie skiller seks poeng mellom Juventus og Napoli i kampen om ligatittelen. Lagene er likt i innbyrdes oppgjør, som i Italia skiller ved poenglikhet.

Juventus har samtidig overlegen målforskjell (16 plussmål) i forhold til Napoli. Dermed ligger alt til rette for at «den gamle dame» sikrer sitt sjuende strake seriegull.