Elverum til sluttspillfinale etter dramatisk snuoperasjon

Elverum lå under med seks mål til pause mot Haslum i den avgjørende semifinalekampen, men snudde til seier 31-26. Haslum-trener Erlend Mamelund freste etter kampen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I finalen møter Elverum enten Drammen eller ØIF Arendal. Den andre semifinalen avgjøres i Drammenshallen søndag.

Se Elverums jubelscener øverst!

Onsdag tvang Haslums håndballherrer fram en tredje semifinale mot Elverum med 29-28, men lørdag måtte Haslum-spillerne strekke våpen. Elverum lå under 12-18 til pause, men snudde matchen på imponerende vis i egen hall.

– Elverum er klar for sluttspillfinale for sjuende gang på lag. De var bak med åtte i første, og vant med fem. Haslum ledet 18-12 til pause, så ble det 31-26-seier til Elverum til slutt. Håndball, altså. Det er idretten hvor du aldri kan være sikker, sa TV 2-kommentator Harald Bredeli etter kampen.​

– Det var en vanvittig håndballkamp. Men Haslum røk ut etter en heroisk innsats. Det var jublende vinnere, og triste tapere, sa Bredeli.

– Hårreisende ræva

Haslum-trener Erlend Mamelund var forbannet for at delegaten grep inn mot slutten av kampen og delte ut en tominutter til bæringene.

– Det skjedde i cupen før jul også, at delegaten kommer inn og avgjør. Det er en spiller som reiser seg og roper ikke noe ufint. Det er semifinale og årets viktigste kamp, og så skal en delegat inn fra siden og avgjøre. Jeg synes det er hårreisende ræva, sier Mamelund til TV 2.

– ​ Be gutten sette seg ned og la spillet gå. Det er følelser i semifinale og sesongens viktigste kamp. Det er dette vi trener for hele året, og så skal en delegat drepe moroa. Det skjedde i cupen før jul også, fortsetter han.

Den tidligere landslagsprofilen vil ikke gå med på at det ble avgjørende for at Elverum stakk av gårde med finalebilletten.

– Men skulle vi hatt en sjanse, kan vi i hvert fall ikke være én mann mindre, sier Mamelund.

Keeperen stengte buret
​Elverum-keeper Morten Nergaard spilte en nøkkelrolle for snuoperasjonen. Han vartet opp med 15 redninger etter pause og hadde bare åtte baklengsmål. I første omgang hadde han bare én redning.

– Jeg tenkte at jeg måtte på jobb og stenge buret. Jeg ville ikke gå av banen med bare én redning, sier keeperen til TV 2.

Haslum-trener Erlend Mamelund mener Nergaard avgjorde semifinalen.

– Men vi skyter like ræva som nevøen min på fire år, sier han til TV 2.

(©NTB/ TV 2)