– Vi er attraktive for nye spillere nå

Liverpool-manager Jürgen Klopp innrømmer imidlertid at Mesterliga-spill er viktig når klubben skal overbevise spillere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Chelsea mot Liverpool på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo søndag kl. 17.30.

Liverpool er klare Champions League-finale, men er avhengig av å ta tre poeng i fra Chelsea og Brighton for å være sikret deltakelse i turneringen neste sesong.

– Det er en finansiell faktor ved å ende på topp fire, og vi er sterke nok til å havne der. Vi ønsker å møte de beste lagene i Europa. Alt er tilrettelagt for Champions League med kamp tirsdag eller onsdag og ligakamp lørdag eller søndag, sier manager Jürgen Klopp på fredagens pressekonferanse før Chelsea-kampen.

– Det er den største klubbturneringen, og det er derfor vi jakter den. Vi ønsker å være i det selskapet, og ende høyest mulig i ligaen, fortsetter han.

Klopp innrømmer at Mesterliga-spill også er avgjørende når Liverpool skal ut på overgangsmarkedet i sommer.

– Spillerne vi snakker med sier ikke at vi må kvalifisere oss, men situasjonen er klar. Vi kjemper med de beste klubbene i verden. Hva du enn kan gjøre for å få tak i spillere, så må du gjøre ditt ytterste. Vi er attraktive nå og vi betaler gode lønninger, men det er andre lag som også er interesserte. Sånn er det, sier Klopp, og legger til:

– Med Champions League-spill tiltrekker deg lettere enkelte spillere.

Liverpool har allerede sikret seg midtbanespiller Naby Keïta fra RB Leipzig før neste sesong. Det er fortsatt usikkert hva som skjer med Emre Can, som er kontraktsløs ved sesongslutt og som stadig kobles til Juventus.

Klopp kunne også melde at det ikke er noen nye skadeproblemer fra Roma-kampen. Adam Lallana er tilbake i full trening, mens Emre Can kan være tilbake i trening med resten av laget på mandag.

– Det er godt nytt for finalen, men ikke Brighton-kampen, sier Klopp.

Vinneren av Champions League er for øvrig sikret spill i turneringen neste sesong, uavhengig av plassering i hjemlig liga. Liverpool møter Real Madrid, som har vunnet Mesterligaen de to siste sesongene, i Kiev lørdag 26. mai.