– Jeg er mer utrygg enn noen gang

NERVØS: TV 2s ishockeyekspert Ole Eskild Dahlstrøm tror VM blir en kamp om å overleve for Norge.
NERVØS: TV 2s ishockeyekspert Ole Eskild Dahlstrøm tror VM blir en kamp om å overleve for Norge. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix.
TV 2s ishockeyeksperter kommer med deres spådom før VM i Danmark.

Lørdag åpner Norge VM i Danmark med det som kan bli en nøkkelkamp mot Latvia.

Norges to største stjerner, Mats Zuccarello og Patrick Thoresen, har meldt forfall. I tillegg må de klare seg Henrik Ødegaard, Mattias Nørstebø, Sondre Olden, Alexander Reichenberg og Mats Rosseli Olsen.

Andreas Martinsen går også sannsynligvis glipp av VM - etter at Rockford Icehogs avanserte i AHL-sluttspillet.

HER ser du Norges VM-tropp.

– Åpningskampen blir fryktelig viktig

TV 2s eksperter tror VM blir en kamp for å unngå nedrykk.

– Jeg tror det blir tøft. Danmark syns jeg ser gode ut, selv om vi har hatt et godt tak på Danmark i mesterskap tidligere. Tobias Lindstrøm ser jeg på som en positiv forsterkning, men jeg er usikker på Jeg tror ikke det blir noen kvartfinale, men jeg tror heller ikke at de rykker ned, sier Erik Follestad Johansen.

Ole Eskild Dahlstrøm er enda litt mer skeptisk, fordi reglene sier at de to lagene med færrest poeng uavhengig av gruppe som rykker ned.

Det betyr at det kanskje ikke er nok med seier mot Sør-Korea.

– Det er veldig mange usikre kort som skal ut i ilden. Åpningskampen mot Latvia tror jeg blir fryktelig viktig. Vi forventer at de skal vinne mot Korea, men når du ser hvordan Tyskland så ut i OL og hvilke forsterkninger Danmark har fått fra NHL, blir det tøft. Jeg er mer utrygg nå enn noen gang, sier Dahlstrøm.

Det positive er at Alexander Bonsaksen rakk å bli spilleklar til mesterskapet.

– Forsvaret har vært bra i oppkjøringskampene, og de har gode keepere. Så jeg tror ikke de kommer til å slippe inn så mange mål, men de må også produsere fremover. Hvis Norge skal nå en kvartfinale må Thoresen få max ut av laget sitt, og enda litt til, mener Dahlstrøm.

– Fikk vondt i magen

Med flere frafall i bagasjen allerede, var det et slag i trynet at Frölundas Mats Rosseli Olsen skadet seg i den siste treningskampen før mesterskapet.

– OL er en bonusturnering, men det er VM Norge egentlig lever av. Da Rosseli Olsen forsvant ut i den siste treningskampen, kjente jeg at jeg fikk en klump i magen. Det blir ikke noe lettere å produsere fremover nå. Samtidig syns jeg overtallet så bedre ut i de siste treningskampene. Konstellasjonen med Mathis Olimb, Valkvæ Olsen, Kristiansen, Espeland og Lindstrøm kan være farlig mot alle lag, mener Dahlstrøm.

Bjørn Erevik er innleid som ekspertkommentator hos Viasat. Han ser langt lysere på situasjonen.

– Jeg syns oppkjøringen har vært positiv, selv om det har vært en del frafall. Det offensive ser svekket ut, men samtidig får mange andre muligheten. Samtidig er de gode defensivt, og har gode målvakter. Hvis de starter med å ta Latvia, kan de komme inn i en flyt. I utgangspunktet er jeg ikke bekymret for nedrykk. Jeg tror de tar poeng i flere kamper enn mot Sør-Korea, og det er ikke sikker flere lag i den andre gruppa vinner mer enn én kamp. Før har Norge gjerne møtt de beste først, sånn er det ikke nå. Så det er ingen vits i å spare på noe i innledningen, sier Erevik.

Norges kampprogram:

  • Norge - Latvia - lørdag 5. mai
  • Norge - Tyskland - søndag 6. mai
  • Norge - Finland - tirsdag 8. mai
  • Norge - Canada - torsdag 10. mai
  • Norge - Danmark - fredag 11. mai
  • Norge - USA - søndag 13. mai
  • Norge - Sør-Korea - mandag 14. mai
Lik TV 2 Sporten på Facebook