FØLGER LIVERPOOL: John Arne Riise mener Liverpools Salah fortjener Gullballen denne sesongen.
FØLGER LIVERPOOL: John Arne Riise mener Liverpools Salah fortjener Gullballen denne sesongen. Foto: Paul Ellis

Riise ikke i tvil: – Salah fortjener Gullballen

John Arne Riise mener det er på tide at Ballon d'Or, også kjent som Gullballen, går til noen andre enn Lionel Messi eller Cristiano Ronaldo.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Cristiano Ronaldo og Lionel Messi har nærmest byttet på å stikke av med den prestisjetunge individuelle utmerkelsen Ballon d'Or de siste ti årene.

Både Messi og Ronaldo har totalt vunnet den gjeve prisen fem ganger, mer enn noen andre i fotballhistorien.

Denne sesongen mener imidlertid den tidligere Liverpool-profilen John Arne Riise at mønsteret bør brytes.

– Fortjener Gullballen
Nordmannen slår fast at Liverpools toppscorer Mohamed Salah bør stikke av med Ballon d'Or på grunn av sine herjinger denne sesongen.

– Jeg synes at Mohamed Salah fortjener å få Ballon d'Or denne sesongen på grunn av formen han har vist og hvordan han har spilt denne sesongen. Han overrasket alle ved å spille så bra i Premier League. Salah har vel totalt scoret 43 mål totalt hittil denne sesongen. Jeg mener det er på tide å bryte mønsteret, fordi det alltid har vært Ronaldo eller Messi som har fått prisen de siste fem, seks, sju og eller åtte årene. Nå er det på tide at noen andre vinner, og jeg mener Salah bør stikke av med utmerkelsen i år, oppsummerer Riise i et intervju med nyhetsbyrået SNTV.

Riise vant som kjent Champions League med Liverpool etter den fantastiske snuoperasjonen mot AC Milan i Istanbul i 2005.

– En fantastisk kveld på Anfield
Den tidligere venstrebacken med 110 landskamper for Norge konkluderer med at Liverpool allerede har den ene foten i finalen etter den sterke 5-2-seieren mot Roma i den første semifinalekampen på Anfield.

– Jeg synes kampen mellom Liverpool og Roma var helt utrolig. De første 20 minuttene var Roma det beste laget, men så gjorde Liverpool det de har gjort mange ganger før i Europa på Anfield. De spilte med høy intensitet, var aggressive og skapte sjanser. På stillingen 5-0 trodde jeg kampen var over, men så scoret Roma to mål mot slutten, noe som gjør returkampen mer interessant. Det var en fantastisk kamp, men jeg mener Liverpool nå fremdeles er store favoritter til å komme til finalen, konstaterer Riise.

37-åringen tror Liverpools rutine i Europa vil bidra til at Jürgen Klopps menn også gjør jobben i onsdagens returkamp på Stadio Olimpico i Roma.

– Dersom du har gjort det før så hjelper det med tanke på nervene. Du vet hva som kommer, og hvordan man skal forberede seg til kampene. Jeg tror Roma var nervøse i den første kampen, men nå vet de hva som kommer, og jeg tror det blir en strålende kamp igjen, oppsummerer nordmannen.

Tror Liverpool går helt til topps
Riise tror gamleklubben Liverpool går hele veien til finalen og vinner Europas gjeveste klubbturnering for første gang siden han selv var med på triumfen i 2005.

– Hjertet mitt sier Liverpool. Det er det jeg håper på, for de slo jo Roma 5-2. Det vil bli en tøff finale, men jeg går for at Liverpool vinner finalen, spår Riise, som spilte for Liverpool fra 2001 til 2008.