PÅ VEI BORT?: Željko Buvač ryktes å være på vei bort fra Liverpool.
PÅ VEI BORT?: Željko Buvač ryktes å være på vei bort fra Liverpool. Foto: Paul Ellis

Klopp avfeide alle spørsmål om assistenten

Jürgen Klopp var ikke interessert i å prate om Željko Buvač og hans pause fra laget.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag kom nyheten om at Klopps mangeårige assistent Željko Buvač ikke vil være involvert i sesonginnspurten med laget.

Bosnieren skal ha tatt en pause fra laget av personlige årsaker.

Samtidig har ryktene begynt å svirre om at Buvač kan være på vei bort fra klubben – og det til en rival.

Ifølge flere utenlandske og britiske medier skal 56-åringen være aktuell for en sjokkovergang til Arsenal, der han er tiltenkt å ta over for Arsène Wenger som gir seg som manager etter sesongen.

Hos flere bookmakere er bosnieren nå oddsfavoritt til å bli ny Arsenal-manager.

På pressekonferansen tirsdag, kvelden før det braker løs på Stadio Olimpico, fikk Klopp naturlig nok spørsmål om Buvačs overraskende forsvinningsnummer. Men tyskeren var svært ordknapp om sin venn.

– Vi sendte ut en pressemelding gjennom klubben om det. Det er alt vi sier for øyeblikket. Ingenting annet, sier Klopp avvisende.

Liverpool bekrefter i pressemeldingen at Buvač har tatt en pause fra laget. De anser imidlertid hans beveggrunner for private og nekter å kommentere videre. I pressemeldingen poengteres det at bosnieren fremdeles er ansatt i klubben.

«Hjernen» i støtteapparatet

The Guardian hevder imidlertid at Buvač kan komme til å gjøre exiten permanent i sommer. The Telegraph antyder at fremtiden til assistenten ligger et annet sted enn i Liverpool.

– Buvac og Klopp har hatt store krangler tidligere, men de har alltid ordnet opp etterpå. Dette er kanskje ikke slutten. Den kortsiktige effekten er ubetydelig, men Klopp vil ønske å få inn noen å utveksle ideer med neste sesong om han ikke kommer tilbake, skriver den anerkjente journalisten og forfatter av Klopps biografi, Raphael Honigstein, på Twitter.

Klopp har tidligere karakterisert Buvac som «hjernen» i støtteapparatet sitt. Han har også fått æren for å stå bak «gegenpresset» Klopp er blitt kjent for.​

Heller ikke Liverpools midtbanemann Georginio Wijnaldum ville prate om lagets assistent på tirsdagens pressekonferanse.

– Det er noe vi bør snakke om senere. Jeg er her for å snakke om kampen, ikke om andre ting, sa nederlenderen da han fikk spørsmålet.

Klopp fnøs av pessimistene​

Liverpool feide Roma av banen forrige uke i Mesterligaen, og ledet på et tidspunkt 5-0.

To sene baklengsmål la imidlertid en liten demper på feiringen, og før returoppgjøret har mange fokusert på Romas fantastiske snuoperasjon mot Barcelona forrige runde.

Italienerne tapte 4-1 i Barcelona, men spilte som kjent en fantastisk kamp på eget gress og avanserte til semifinale etter å ha slått katalanerne 3-0.

Liverpool-manager Jürgen Klopp vil imidlertid ikke gå med på at hans lag har noe å frykte før semifinalen onsdag kveld.

– Vi har et bedre utgangspunkt enn jeg noen gang kunne drømt om. Det er realiteten, sier Klopp på tirsdagens pressekonferanse.

– Etter hvert som kampen nærmer seg prøver alle å fortelle oss at en tremålsledelse ikke holder. Jeg sier ikke at det ikke er mulig, men det er svært vanskelig.

Klopp nektet å prate om Barcelona, men innrømmet at kampen var et skremmeskudd.

– Jeg er ikke her for å si noe om Barcelona. I den kampen var Roma mye mer klar enn dem. Alle sier til oss at det blir vanskelig og at det kan bli skje igjen – ingen fortalte det til Barcelona, fordi ingen trodde det var mulig, sier tyskeren bestemt.

– Jeg trengte ingen advarsel, men der var den, hvis jeg hadde gjort det.