HEVDER WENGER BLE PRESSET: Arsène Wenger sier at det ikke var hans som bestemte timingen på avskjedsbrevet til fansen.
HEVDER WENGER BLE PRESSET: Arsène Wenger sier at det ikke var hans som bestemte timingen på avskjedsbrevet til fansen. Foto: Andrew Couldridge

– Timingen var ikke min avgjørelse

Franskmannen hinter om at annonseringen kom tidligere enn han hadde ønsket.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter 22 år som manager offentliggjorde Arsène Wenger forrige uke at han gir seg som Arsenal-manager etter sesongen.

Hevder Wenger ble sparket

Mange ble overrasket over tidspunktet annonseringen kom på. Wenger hadde i utgangspunktet ett år igjen av kontrakten med klubben.

– Timingen var faktisk ikke min avgjørelse. Når det kommer til resten, har jeg allerede snakket om det, sa Wenger på en pressekonferanse onsdag før Europaliga-semifinalen mot Atlético Madrid ifølge Mirror.

Siden har Wenger kommet med den følgende oppklaringen:

– Etter å ha blitt enige om at jeg skulle forlate klubben, var jeg tilfreds med at det var opp til klubben når de ville offentliggjøre avgangen. Jeg ønsker å gjøre det klart at offentliggjørelsen var riktig, sier han i en uttalelse.

Flere britiske aviser hevder at Wenger ikke tok beslutningen selv, men at klubbledelsen skal ha gitt ham beskjed om å tre til side. Blant dem er Daily Mail, som skriver at franskmannen ble presset til å ta avgjørelsen.

Det skal ha sikret ham 100 millioner kroner i farvel-penger fra London-klubben før tiden.

– Etter nøye vurderinger og diskusjoner med klubben føler jeg at det er riktig for meg å gi meg etter sesongen, skrev Wenger i brevet til fansen som ble lagt ut under tittelen «Merci Arsène».

Roser Luis Enrique

Men selv om tiden som Arsenal-manager går mot slutten, har ikke den 68-årige franskmannen planer om å gi seg. Både Everton og Monaco er nevnt som mulige destinasjoner, det samme er en rolle som sportsdirektør i Paris Saint-Germain.

En ting virker imidlertid å være klart – Wenger er ikke forberedt på å innta pensjonisttilværelsen helt ennå.

– Jeg vet ikke hva jeg kommer til å gjøre. Jeg kommer til å fortsette å jobbe. Kommer jeg til å hvile? Jeg vet ikke. Min stolthet har alltid gått på å gjøre mitt beste til siste dag av kontrakten. For øyeblikket er jeg ikke klar for å forplikte meg til noe som helst, sier Wenger.

Atlético står i veien for finale

Samtidig som Wenger pønsker ut fremtidsplanene, er Arsenal i full gang med jakten på en erstatter. Blant de heteste navnene er den tidligere Barcelona-sjefen Luis Enrique og nåværende Juventus-trener Massimiliano Allegri, men Wenger ønsker ikke å bidra til å sette ytterligere fart i spekulasjonene om hans arvtaker.

– Jeg har høye tanker om ham (Luis Enrique), men jeg vil ikke påvirke arbeidet for den neste manageren, sier Wenger.

Arsenal har mulighet til å gi Wenger en verdig avskjed etter en regjeringstid på over 20 år i klubben. Torsdag venter Atlético Madrid i det første av to semifinaleoppgjør i Europaligaen. Skulle Arsenal gå til topps i turneringen, vil det bli Wenger første og siste europeiske trofé som Gunners-manager.

– Denne spillergruppen fortjener noe spesielt, og jeg ønsker å gjøre det for dem og oppnå det med dem. Min største tilfredsstillelse ville vært å oppnå suksess med spillerne jeg har, sier Wenger.