VM-SPEKULASJONER: Zlatan Ibrahimovic har i flere uker svart kryptisk på om han vil spille for Sverige i sommerens VM eller ikke. Det vil landslagskapteinen ha slutt på.
VM-SPEKULASJONER: Zlatan Ibrahimovic har i flere uker svart kryptisk på om han vil spille for Sverige i sommerens VM eller ikke. Det vil landslagskapteinen ha slutt på. Foto: Frederic J. Brown

Landslagskapteinen vil ha slutt på Zlatan-tull

Sveriges landslagskaptein i fotball, Andreas Granqvist ber Zlatan Ibrahimovic avklare om han egentlig vil spille VM eller ikke.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er bare tre uker til Sveriges landslagssjef Janne Andersson skal presentere den svenske VM-troppen. I mellomtiden kommer det tvetydige meldinger fra Ibrahimovic, og ukentlige spekulasjoner i pressen.

Nå mener Sveriges landslagskaptein Andreas Granqvist at Ibrahimovic bør få en slutt på spekulasjonene, skriver Aftonbladet.

– De øker, sa Zlatan selv på spørsmål til den svenske avisen om sjansene for å se han i blågul drakt til sommeren.

Mediene kastet seg på nyheten, men kort tid etter sådde superstjernen tvil.

– Jeg sa bare at jeg skulle til VM. Sier jeg mer kommer folk til å henge meg, så jeg må være forsiktig med hva jeg sier. Men jeg mener, et VM uten meg blir ikke VM, sa Zlatan i talkshowet til Jimmy Kimmel på amerikansk TV.

MOTSTANDERE OG LAGKAMERATER: Andreas Granqvist og Zlatan Ibrahimovic under en kamp mellom Genoa og AC Milan i 2012.
MOTSTANDERE OG LAGKAMERATER: Andreas Granqvist og Zlatan Ibrahimovic under en kamp mellom Genoa og AC Milan i 2012. Foto: Antonio Calanni

Landslagskapteinen ønsker ikke svare på om han håper Zlatan spiller i VM eller ikke.

– Jeg kan ikke som lagkaptein si hva jeg mener om Pontus Wernbloom, Andreas Isaksson eller Zlatan i et VM. Det blir respektløst mot spillerne som har tatt oss til mesterskapet.

– Det får være et spørsmål for Janne (Andersson) dersom det blir aktuelt. Men etter hva jeg har forstått har de ikke hatt kontakt.

– Burde Zlatan gå ut å være klar på om han ønsker å delta i VM?

– Ja, det mener jeg. Han bør ringe Janne (Andersson) eller si til mediene: «Ja, jeg ønsker å spille i VM» eller «Nei, min beslutning etter EM står ved lag». Da hadde spekulasjonene forsvunnet, avslutter Granqvist.