Rosenborg slet seg til seier mot Start: – Det er et svakhetstegn

Rosenborg dominerte lenge, men slapp Start inn i kampen mot slutten. Det imponerer ikke Steffen Iversen i FotballXtra-studio.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rosenborg - Start 2-0

Se målene i Sportsnyhetene øverst!

Rosenborg presset i hele første omgang og store deler i omgang nummer to, men det var bare Tore Reginiussens hodestøt to minutter etter pause som skilte lagene.

Yann-Erik de Lanlay og Nicklas Bendtner hadde hvert sitt stolpetreff, men Start slapp med skrekken. Mot slutten av kampen løftet Start spillet og skapte en stor mulighet da Mathias Bringakers heading presset ut en meget god redning av Rosenborgs målvakt André Hansen.

– Det er et svakhetstegn av Rosenborg. De skal opp og avgjøre kamper som dette, ikke legge seg bakpå og risikere baklengsmål, sa Steffen Iversen i FotballXtra.

Men Rosenborg fikk dagens andre da Anders Konradsen banket inn 2-0, som også ble sluttresultatet på Lerkendal.

​ – Rosenborg har egentlig bare vært gode i én kamp i år, hjemme mot Molde. Da hadde de kniven på strupen og var tent på alle plugger. Jeg er sikker på at de vil komme dit igjen. Det har startet litt som i fjor, men da vant de kampene, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Rosenborg-leiren er fornøyd

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen mener de gjorde det unødvendig spennende.

– En bra keeper holdt Start inni kampen. Derfor tok det lang tid før vi scoret. Det var en kamp vi kunne avgjort til pause, men det gjorde vi ikke og vi ble litt feige etter å ha tatt ledelsen. Vi inviterte Start inn i kampen. Det var unødvendig, sier Ingebrigtsen til TV 2.

Kampens første målscorer mente Rosenborg hadde kontroll på Start.

– Jeg føler vi har bra kontroll på dem fra start. Så får vi målet, men i en periode etter det faller vi litt bakpå og inviterer dem inn i kampen. Så lenge det står 1-0, lever den. Da er det bare en scoring som skal til, sier Tore Reginiussen til TV 2.

– Blir du stresset da, med bare 1-0-ledelse?

– Nei, jeg føler vi har kontroll og skaper sjanser regelmesssig. Men det er viktig å fulllføre og gjøre jobben ordentlig. Selv om vi leder, må vi jakte på scoring nummer to. Alt i alt er det en OK dag på jobben. Vi holder nullen og vinner 2-0.

Stolpetreff av de Lanlay

Start hadde to halvsjanser ved Aron Sigurdarson og Kevin Kabran i starten av kampen, men etter det handlet det meste om Rosenborg. Etter tolv minutter flikket Yann-Erik de Lanlay ballen i stolpen.

Rosenborg fortsatte å presse Start, men keeperdebutant Jonas Deumeland og kristiansanderne holdt trønderne unna. Midtveis hadde Isaac Twum en redning på streken og det sto stadig 0-0.

– Dette kan aldri gå. Start er nødt til å slippe inn før eller siden, sa TV 2s fotballekspert og tidligere Start-stopper Jesper Mathisen i FotballXtra-studio.

Et par minutter før pause presenterte Nicklas Bendtner seg for første gang, men Deumeland fikk en finger på ballen og slo skuddet i stolpen og ut.

Refset Start-forsvaret

Bare ett minutt inn i andre omgang fikk Afeez Aremu ryddet unna på to meters hold foran beina på Mike Jensen. På det påfølgende hjørnesparket steg Tore Reginiussen til værs og headet Rosenborg opp i 1-0.

– Nå har Start gjort dette flere ganger i år. De kan ikke forsvare seg. Han går opp i luften og henger der helt alene. Hvis man har ekstremt store og sterke spillere, så kan man stå i sone. Det er fullstendig sjanseløst. Han fikk gå opp helt alene, raste TV 2s ekspert Jesper Mathisen da han fikk se scoringen.

Rosenborg fortsatte å styre kampen etter ledermålet, men gjestene fra Kristiansand slapp ikke til de største sjansene på Lerkendal. Mike Jensen kom til en god mulighet etter 70 minutters spill, men Deumeland reddet.

Et kvarter før slutt fikk Start en stor sjanse da Mathias Bringakers heading presset ut en meget god redning av Rosenborg-keeper André Hansen.

På overtid kom avgjørelsen da Anders Konradsen banket inn 2-0 for RBK.