VENNER IGJEN: Løfshus sier til TV 2 at han håper å presentere Northug som en del av landslaget allerede mandag.
VENNER IGJEN: Løfshus sier til TV 2 at han håper å presentere Northug som en del av landslaget allerede mandag. Foto: Pedersen, Terje

Vidar Løfshus: – Jeg håper vi skal få Northug tilbake på landslaget

Landslagssjefen antyder at skikongen er med når han presenterer laget mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Han har avslått alle intervjuforespørsler angående en retur for Petter Northug på landslaget. Men i et intervju om Therese Johaugs comeback, kom landslagssjefen med en sterk antydning om at også skikongen er tilbake i varmen hos skiforbundet. Landslaget offentliggjøres først mandag, men TV 2 måtte selvsagt spørre likevel.

– Både Therese Johaug og Petter Northug på landslaget. Det blir jo fantastisk det her?

– Ja, det blir bare opptur det. Hvis begge to er tilbake på landslaget så er det en sann glede å bringe den norske suksesshistorien videre.

– Står du her og sier at Petter er tilbake?

– Ja, jeg håper selvsagt det at vi skal klare å få han tilbake, så får vi se på mandagen.

– Du er veldig hemmelighetsfull her nå?

– Ja, he, he. Det er viktig å bevare noen hemmeligheter.

Samles mandag

Løperne for neste års sesong skal presenteres på en pressekonferanse mandag ettermiddag. Og etter det TV 2 forstår, så er alt avklart med Northugs framtid innen den tid. Løperne samles til markedsoppdrag for Skiforbundets sponsorer. Og hvis Northug er blant de som er tatt ut, så kommer han til å stille opp på de samme aktivitetene som resten av troppen.

Lørdag går Northug Skarverennet på Geilo, og mandag avslørte på sin egen Facebookside at han vil gi beskjed i løpet av kort tid hva som blir hans karrierevalg framover.

Forrige lørdag fortalte han TV 2 at motivasjonen og lysten til å fortsette karrieren har steget voldsomt de siste ukene.

– Det var bra i NM, og det er klart at motivasjonen til å legge ned den treningen som trengs øker med å gå gode skirenn.