«Norske» CSM Bucuresti (Romania) møter «norske» Györ (Ungarn) i Champions Leagues ene semifinale for kvinner, mens Vardar Skopje (Makedonia) og Rostov Don (Russland) møtes i den andre semifinalen.

Det ble klart da finalehelgen i mesterligaen ble trukket i Budapest tirsdag.

Dermed blir det et «helnorsk» oppgjør i semifinalen når finalelagene fra 2016 møtes 12. mai. Sikkert er det også at de norske fargene blir representert i mesterligafinalen dagen etter.

Både Bucurestis Amanda Kurtovic og Györs Nora Mørk var til stede under trekningen.

– Det er bare gode lag igjen. Man må vinne mot alle dersom man skal gjøre seg fortjent til tittelen, sa Kurtovic før trekningen fant sted.

Minutter senere ble det klart at hennes klubb møter Györ, der Kari Aalvik Grimsbø og Stine Bredal Oftedal er nøkkelspillere. Også Nora Mørk, som er skadd og uaktuell for spill resten av sesongen, spiller i den ungarske klubben.

Tøft fra første minutt
– Faen! var min første tanke da Györ ble trukket opp som motstander, sa Kurtovic på TV-sendingen til EHF.

– Györ er et veldig godt lag, vi vet det vil bli tøft og en real kamp fra første minutt. Det blir spennende, og jeg kan ikke vente, la hun til.

Mørk omtalte trekningen som interessant.

– Jeg tror mange av spillerne er fornøyde, jeg tror det vil bli en bra kamp. Det er alltid godt å ha spilt mot et lag tidligere. Det blir en åpen kamp, og kanskje vil det laget som har dagen vinne, sa Mørk.

Beste minne
På spørsmål om hva som er hennes beste minne fra mesterligaen trakk Mørk fram fjorårets finale:

– Det avgjørende målet i ekstraomgangene i finalen i fjor. Det øyeblikket når tiden er ute og man forstår at man har vunnet. Det er det beste minnet, sa Mørk, som også fikk spørsmål om hvordan det står til med kneet etter korsbåndskaden.

– Det er så bra som det får blitt nå. Det er mange som passer på både i Norge og Ungarn, sa Mørk.

EHF-cupen (mesterligaen) avgjøres helgen 12. og 13. mai, da semifinalene og finalen skal spilles i Budapest.

(©NTB)