Petter Northug ser ut til å vende tilbake til landslaget.
Petter Northug ser ut til å vende tilbake til landslaget. Foto: Alley, Ned

Melder at Northug er nær landslagsløsning

Dagbladet og NTB melder at Petter Northug (32) antagelig blir en del av langrennslandslaget igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dagbladet meldte tirsdag kveld at Petter Northug ønsker å bli en del av langrennslandslaget igjen og satser mot VM i Seefeld neste sesong.

TV 2s kilder vil ikke bekrefte at dette stemmer. De sier avgjørelsen ikke er tatt ennå.

Offentliggjørelsen skal, ifølge Dagbladet, komme fra Skiforbundet mandag. NTB erfarer «at det skal svært mye til» for at Northugs navn ikke skal være blant de som presenteres da.

Northug: – Vil gi svar i løpet av kort tid
Verken Northugs manager Are Sørum Langås eller ledelsen i Norges Skiforbund vil bekrefte noe som helst på dette tidspunktet, og den endelige avtalen mellom Northug og skiforbundet skal heller ikke være endelig ferdigforhandlet, skriver NTB.

I en video Northug har publisert på sin offiselle Facebook-side sier han at alle får vite hva skiløperen skal gjøre neste sesong veldig snart.

– Jeg kan si at jeg kommer til å gi et svar i løpet av kort tid. Innen en uke vet nok de fleste hva jeg skal gjøre, sier han i videoen.

Northug varsler samtidig at han har fått motivasjonen tilbake.

– Ja, når ting butter i mot og ting ikke fungerer, så har ikke motivasjonen vært på topp. Heldigvis for min del så fikk jeg en del svar på slutten av sesongen om at kroppen tåler trening og konkurranser, og da snurt motivasjonen. Det er artig å stå på start og konkurrere, konstaterer han.

32 år gamle Northug har satset alene med backing av Coop i fem år. Avtalen med dem går ut neste måned.

TV 2 har tidligere avslørt at Team Northug har vært i møter med landslagsledelsen om et comeback.

At Skiforbundet i siste liten avviste en ferdigforhandlet sponsoravtale med Coop og heller fortsatte samarbeidet med Norgesgruppen, gjorde at mange mente det så mørkere ut for et landslagscomeback.

Northug kan ikke være på landslaget om han har Coop som privat sponsor.

Sprintlaget

Nå ligger alt til rette for at Northug blir en del av sprintlaget under Arild Monsen, slik TV 2s langrennsekspert Petter Skinstad mener er best.

– Arild Monsen og Petter Northug er en god match, blant annet fordi Northug får lov til å være Northug, og treningen på dette laget passer Mosvik-ekspressen langt bedre enn hardkjøret til Sundby og de andre på allroundlaget, mener Skinstad.

Les Skinstads #2Sitert om Northugs landslagsfremtid her.

– I mine øyne bør også Johannes Høsflot Klæbo være en del av dette laget, sammen med løpere som Emil Iversen og Finn Hågen Krogh. I likhet med Northug er denne gjengen blant løperne i verden med størst fartsressurser, og de er som skapt for sprint, sprintstafett, fellesstarter og minitourer.

Skinstad mener landslaget og Northug er best sammen. Han mener også at det er kometen Johannes Høsflot Klæbo som bør være forbildet til Northug nå.

– For Northug vil derfor en landslagsretur bety viktig kvalitetssikring. En ting er å vite at de tøffeste øktene er tøffe nok. I dette tilfellet tror jeg imidlertid det viktigste vil være å vite at de rolige øktene er rolige nok og at kvaliteten på alt rundt er høy nok. På disse områdene er Johannes Høsflot Klæbo det perfekte forbildet, og nå er det faktisk skikongen som bør se opp til arveprinsen.