ATTRAKTIV: Martin Røymark har fått telefoner fra flere norske klubber, men har ikke tatt noen avgjørelse om fremtiden.
ATTRAKTIV: Martin Røymark har fått telefoner fra flere norske klubber, men har ikke tatt noen avgjørelse om fremtiden. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix.

Landslagsspiller i samtaler med Vålerenga

Martin Røymark (31) kan bli Vålerenga-spiller neste sesong, men flere klubber ønsker Oslo-guttens signatur.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Landslagsspiller Martin Røymark står uten jobb, etter at kontrakten med den svenske klubben MODO løp ut etter sesongen.

Etter det TV 2 kjenner til skal Røymark være en het kandidat for å spille i Vålerenga-trøye neste sesong.

– Vi har tatt en prat med Røymark, men det er jo mange som vil ha han. Det er en spiller vi ønsker, men det handler jo om hva vi har råd til å betale også selvsagt, forteller sportssjef Espen Shampo Knutsen til TV 2.

– Har ikke bedt om noe tilbud

Røymark selv bekrefter også samtalene med Vålerenga, men sier at han ikke har tatt noe valg om fremtiden.

– Det er mange som har ringt, men jeg vet egentlig hva jeg vil. Så jeg har ikke bedt om noe tilbud. Agenten min jobber jo i utlandet, men jeg har vært litt bortskjemt med hvilke klubber jeg har spilt for. Så jeg kommer ikke til å si ja til hva som helst. Da kan det være et bedre alternativ å komme hjem, sier 31-åringen til TV 2.

– Vil du vente til etter VM for å ta en avgjørelse?

– Det kan hende jeg bestemmer meg allerede før VM. Det kommer jo an på hvilke muligheter som dukker opp, og som sagt har jeg ikke bestemt meg for om jeg vil prøve å fortsette i utlandet eller ikke, understreker Røymark.

Som kjent må Vålerenga spille enda en sesong i Furuset Forum, etter at ferdigstillingen av Nye Jordal Amfi er utsatt med minimum ett år.

Derfor er det ikke all verden med penger å rutte med i spillerbudsjettet kommende sesong. Samtidig er VIF ifølge Shampo i gang med lagbyggingen foran kommende sesong, og forrige uke signerte de en toårskontrakt med den svenske backen Kalle Eklund fra Sparta.

I tillegg har klubbens toppscorer, Tobias Lindström, blir norsk statsborger. Dermed har VIF en ekstra plass på utlendingskvoten. Det er også en gladnyhet for landslagssjef Petter Thoresen, som nå kan bruke Lindström i den norske VM-troppen.

Flere nordmenn uten kontrakt

Det er flere av de norske landslagsspillerne som står uten kontrakt, og garantert ønsker å bruke det kommende VM i mai for å vise seg frem.

Det gjelder både for landslagkeeper Lars Haugen, etter at han ble frigitt av den svenske klubben Färjestad.

Også Mathis Olimb står uten kontrakt, etter at han ble frigitt av Linköping - uten å selv bli informert. Der har han spilt sammen med Ken André Olimb, som ble fristilt sammen med storebroren. Imidlertid tok det bare noen dager før yngste blad Olimb ble klar for gamleklubben Düsseldorfer EG. Der 29-åringen allerede har tre sesonger bak seg, fra 2013-2016.

Norge åpner VM mot Latvia 5. mai, i danske Herning.

Forrige uke ble det kjent at verken Mats Zuccarello eller Patrick Thoresen blir å se i det kommende mesterskapet.