Søderlund matchvinner for RBK, men Glimt følte seg snytt for straffe

Alexander Søderlund ble matchvinner da Rosenborg slo Bodø/Glimt 1-0 mandag kveld. På overtid ville Glimt ha straffespark.

Bodø/Glimt – Rosenborg (0-0) 0-1:

Glimt kom til oppgjøret mot Rosenborg med null poeng og null mål på sine tre siste kamper.

Gultrøyene holdt Rosenborg til 0-0 til pause, men etter pause viste Alexander Søderlund og Rosenborg at de var hakket vassere.

Se Søderlunds scoring og situasjonen der Glimt ville ha straffe i Sportsnyhetene øverst!

Alexander Søderlund ble matchvinner for Rosenborg da han headet inn kampens eneste mål etter et corner kort tid snaue to minutter etter sidebyttet.

– Et soleklart straffespark
Glimt hadde flere muligheter til å utligne mot RBK.

På overtid følte Glimt seg snytt for straffe da Geir André Herrem gikk i bakken innenfor Rosenborgs 16-meter i en duell med Even Hovland. Dommeren vinket imidlertid spillet videre. Glimt måtte dermed tåle sitt fjerde strake nederlag i Eliteserien.

Glimt-trener Kjetil Knutsen var rasende etter at dommeren ikke ga Glimt straffe på overtid.

– Nei, det er ikke krise. I dag løfter oss vi oss prestasjonsmessig. Så var det en kontroversiell situasjon på slutten. For meg er det soleklart straffe. Så vi får ikke mye gratis heller. Men det er ikke krise. Det var en jevn fotballkamp, sa Glimt-treneren til TV 2 Sporten.

– Var det feigt av dommeren å ikke gi dere straffe på overtid?

– Ja, men jeg skal ikke si så mye om det. Jeg har sett bildene og det er soleklart straffe. Dommeren må svare på om han ikke er tøff nok. Det er bittert, og det er tøft. Vi trengte den. Det var klart straffe, svarte han.

Trond Olsen var enig med treneren.

– Han (dommeren) burde sett en Champions League-kamp nylig, for der turte dommeren å gå inn å dømme straffespark. Det var soleklart. Det er svakt av dommeren å ikke blåse straffe. Geir Herrem ble hektet i det han skulle avslutte, og ble fratatt en åpenbart scoringsmulighet. Det er forbanna bittert at det ikke ble dømt straffe, sukket han til TV 2 Sporten.

Geir André Herrem mente det var hårreisende at han ikke fikk straffe på overtid.

– Vi lå tett oppi hverandre og jeg skulle hatt straffe. Det er absolutt feigt av dommeren. I mitt hodet så skulle jeg hatt straffe. Jeg har sett video av det, og det har forsterket meningen min. Ser dommeren video av det, så ser han det er soleklart han også, mente Herrem.

Hovland: – Jeg var borti ballen
Even Hovland, som tilsynelatende felte Herrem, mente at han var først på ballen.

– Jeg kom på siden av Herrem og traff ballen, men var kanskje samtidig borti ham. Det ble ikke dømt straffe. Jeg føler at jeg tok ballen, om det er straffe, før andre vurdere. For vår del var det heldig at det ikke ble dømt straffe. Litt flaks var det, men jeg var borti ballen, sa Hovland.

Rosenborgs trener Kåre Ingebrigtsen hadde ikke noen mening om Glimt skulle hatt straffe på overtid eller ei.

– Det vet jeg ikke. Jeg har sett den én gang, og så ikke en «skit». Så kikket jeg opp på storskjermen, og vet fortsatt ikke om det er straffe. Men det er definitivt noen eksperter som mener noe om det. Slike situasjoner vil det alltid være, sa Ingebrigtsen til TV 2.

Dommer Trygve Kjensli ønsket ikke å kommentere den omstridte situasjonen overfor pressen etter kampen.

​​To bortekamper i vente for Glimt
RBK har fin statistikk på Aspmyra. Trønderne vant for 15. gang på Glimts hjemmebane. Kun to ganger har Bodø/Glimt vunnet tilsvarende kamp.

For nyopprykkede Glimt venter to bortekamper: Kristiansund og Sarpsborg 08.

Rosenborg jakter sesongens tredje seier når Start kommer på besøk til helgen. Deretter tar RBK turen til Drammen hvor Strømsgodset venter 29. april.

Trondsen ut med skade
De første 30 minuttene ble jevntspilt. Både Glimt og Rosenborg kom til noen halvsjanser, men ingen av lagene viste gode nok ferdigheter til å score.

Fem minutter før pause pådro Rosenborgs Anders Trondsen seg en lyskeskade og måtte forlate banen.

Inn kom Marius Lundemo. Like etterpå fikk Glimt en gedigen sjanse til å ta ledelsen. Men i god posisjon skjøt Ulrik Saltnes over. Omgangen endte dermed 0-0.

– En skuffende 1. omgang, både underholdningsmessig og sjansemessig, konkluderte MAX-ekspert Kjetil Rekdal.

RBK-trener Kåre Ingebrigtsen var skuffet etter de første 45 minuttene.

– Vi måtte hatt et større tempo i spillet, sa han i pausen.

Rett i ledelsen etter pause
Rosenborg brukte bare to minutter på score etter pause. Alexander Søderlund headet et corner fra Vegar Hedenstad i mål og RBK opp i 1-0-ledelse.

Det var Søderlunds andre scoring for Rosenborg denne sesongen, og det 40. totalt for trønder-klubben.

Etter scoringen var Bodø/Glimt farlig frempå ved flere anledninger.

Innbytter Trond Olsen viste seg frem ved et par anledninger, men slet med å komme til de helt store sjansene mot sin gamle arbeidsgiver.

De siste 20 minuttene tok Glimt over kampen fullstendig og jaget 1-1-scoringen.

På overtid følte Glimt seg snytt for straffe da Geir André Herrem ble felt innenfor 16-meteren, men dommeren vinket spillet videre.

Rosenborg kunne dermed juble for 1-0 og en skikkelig sliteseier.

Bendtner og Søderlund på topp igjen
Rosenborgs trener Kåre Ingebrigtsen satset videre med samme lag fra start som smadret Molde 4-0 i forrige serierunde.

Dermed startet Nicklas Bendtner og Alexander Søderlund nok en gang sammen på topp.

Slik startet lagene:

Bodø/Glimt: Zoran Popovic – Marius Lode, Martin Bjørnbak , Vegard Leikvoll Moberg – Thomas Jacobsen, José Isidoro, Jose Angel, Patrick Berg, Ulrik Saltnes, Amor Layouni – Kristian Fardal Opseth.

Benken: Ricardo Freidrich, Brede Moe, Thomas Drage, Trond Olsen, Jens Petter Hauge, Philip Zinckernagel og Geir André Herrem.

Rosenborg: André Hansen – Vegar Hedenstad, Tore Reginiussen, Even Hovland, Birger Meling – Mike Jensen, Anders Ågnes Konradsen, Anders Trondsen – Pål A. Helland, Alexander Søderlund, Nicklas Bendtner

Benken: Østbø, Dahl Reitan, Rasmussen, Lundemo, M. Ågnes Konradsen, Zekhnini og De Lanlay.

Dommer: Trygve Kjensli, Nesodden IF

Lik TV 2 Sporten på Facebook