Hat trick-Pedersen herjet mot Odd

Marcus Pedersen scoret tre ganger i Strømsgodsets seier over Odd.

Strømsgodset-Odd 3-0

Se scoringene i Sportsnyhetene øverst.

Marcus Pedersen er i storform og scoret alle målene i Strømsgodsets 3-0-seier over Odd.

Dermed står Pedersen med sju mål i sesongåpningen. Det er fire mål mer enn nestemann på toppscorerlisten, Sam Johnson (Vålerenga).

– Pedersen ser fit ut, og han spiller med mye glede og mye selvtillit, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen i FotballXtra.

– Det blir fort Pedersen som blir toppscorer denne sesongen. Dersom han holder seg skadefri, så er det ikke mange som kan score så mye som ham. Rosenborg har Bendtner og Søderlund, men der byttes det litt på posisjoner. De vil ikke alltid spille fulle kamper, og så vil kanskje Bendtner flytte ut av landet når VM er ferdigspilt.

– Er energien hans på rett plass, så er det ikke mange spisser med norsk pass generelt som er bedre. Det er en viktig sesong for ham. Han er 28 år, og begynner å nærme seg siste sjanse til å komme utenlands, til en bedre klubb og å tjene litt mer penger. Fortsetter han slik, så er det klart det er interesse der ute, fortsetter TV 2-kommentator Marius Skjelbæk.

God duo

Selv fremhever han en skadefri forsesong, og gode lagkamerater som hovedgrunnen til suksessen.

– Jeg har hatt en god start. Hvis laget fungerer, så skal jeg være der og score mål, sier Pedersen til TV 2.

– Jeg har fryktelig mye bra medspillere rundt meg som gjør det enkelt for min del. Jeg syns det er fryktelig deilige mål jeg scorer i dag, der det er enkelt å score.

I de to første scoringene var Tokmac Nguen den viktigste medspiller for Pedersen.

Det var han som gjorde forarbeidet både til 1-0 etter 61 minutter og 2-0 ti minutter senere.

– Han er «on fire» om dagen, sier Marcus Pedersen om servitøren.

– Han fikk to gratismål av meg. Han burde score på de, flirer Nguen til TV 2.

– Han er en okse i boksen. Man ser at han er i form. Jeg tror ikke han har vært i så god form på lenge. Om han fortsetter slik, lurer jeg på hvor mange mål han kommer til å score.

De to har i alle fall et godt samarbeid.

– Tokmac og Marcus har maltraktert forsvaret til Odd. Det er kattens lek med musen, sier Freddy dos Santos, som gjestet FotballXtra.

Keeper-eleganse

3-0 kom etter 76 minutter. Keeper Espen Bugge Pettersen førte ballen over midtstreken og slo en glimrende gjennombruddspasning (!) til Kristoffer Tokstad som serverte ballen til Pedersen.

Han plasserte ballen i hjørnet og kampens tredje mål.

Etter seieren står Strømsgodset med åtte mål på de fem første kampene og at de ligger på fjerdeplass før Sarpsborgs kamp mot Brann senere søndag. Odd har hatt en skuffende sesongstart, og Dag-Eilev Fagermos mannskap ligger helt nede på 13.-plass med kun fire poeng.

For Tor Ole Skullerud er det fint å ha med Marcus Pedersen på laget.

– Igjen blir han helt avgjørende, og i dag blir han servert også, sier Strømsgodset-treneren til TV 2.

– Han er ram i boksen, og akkurat i øyeblikket i veldig god form. Han er ikke bare på scoringslisten. Han er et oppspillspunkt og vond å møte. Nå gjelder det for ham å holde beina på bakken og fortsette å jobbe.

Lik TV 2 Sporten på Facebook