IKKE MER COOP: Dersom Petter Northug skal fortsette på landslaget, blir det uten det som har vært hovedsponsoren de siste sesongene.
IKKE MER COOP: Dersom Petter Northug skal fortsette på landslaget, blir det uten det som har vært hovedsponsoren de siste sesongene. Foto: Pedersen, Terje

Sponsorsjokk for Northug: – Dette var en særdeles overraskende nyhet

Skiforbundet vraker Coop. Dermed må Petter Northug bryte med sponsoren om han skal være en del av langrennslandslaget.

Norges Skiforbund har bestemt seg for å vrake den mulige sponsoravtalen med Coop.

Dermed må Petter Northug (32) klare seg uten Coop som sponsor dersom han ønsker å fortsette landslagskarrieren.

– Vi har nå kommet i mål med en avtale med NorgesGruppen som utvider og forlenger engasjementet sitt. Den nye avtalen løper frem til 2021 og de går også inn på damelaget, sier administrasjons- og markedssjef Espen Bjervig til VG.

Dermed har sponsordramaet tatt en ny og uventet vending.

– Jeg kan bekrefte at vi ikke fornyer avtalene hverken for Spar eller Ali. Og det synes jeg personlig er litt leit, sa Torbjørn Johannson, en av eierne av Norgesgruppen, til TV 2.

Coop har tidligere bekreftet at de har styrebehandlet en avtale som var forhandlet frem med Skiforbundet, men den falt altså i grus.

– Vi har hatt forhandlinger med Coop gjennom vinteren. De har vært profesjonelle og ryddige, men det ble ikke noen avtale. Langrennskomiteen besluttet etter en helhetsvurdering at de ikke ønsket å sluttføre en avtale med Coop, sier Bjervig.

– Særdeles overraskende
Med Coop som landslagssponsor, kunne Northug også fortsatte med Coop som sin personlige sponsor. Uten Coop som landslagssponsor måtte Northug ha brutt sin avtale med Coop ved et comeback på landslaget. Coop som landslagssponsor ville dermed også vært lukrativt økonomisk for Petter skistjernen.

Northug-manager Are Sørum Langås er svært overraske over sponsornyheten.

– Dette var en særdeles overraskende nyhet. Det siste vi hørte med Skiforbundet var at vi kunne reforhandle Petters egen avtale med Coop. Nå må vi ta kontakt med Skiforbundet for å høre hva som skjer.

– Hva betyr dette for Northug som har hatt avtale med Coop?

– Vi har ikke rukket å tenke konsekvenser. Nå må vi får vite hva som skjer før kan si noe mer, sier Langås.

For en uke siden sa Langås til TV 2 at Coop-avtalen ble godt mottatt fra Team Northug.

– Coop som hovedsponsor for landslaget er supert, og er selvsagt en viktig brikke dersom Petter skulle velge en landslagsretur.

– På hvilken måte?

– Før vi snakker detaljer, må Petter selv finne ut hvordan han ønsker å satse fremover, sa Langås.

Godt nytt for Johaug
Northug har hatt Coop som sponsor siden han gikk ut av landslaget for snart fem år siden, men får nå ikke lov til det.

– Ingen utøvere kan ha avtale som er konkurrerende med våre sponsorer. Uavhengig av hvor stor profil du er, så kan du ikke det, sier Bjervig til VG.

For Therese Johaug er det på den andre siden godt nytt. Hun har en privatavtale med NorgesGruppen-eide Asko, som kunne blitt vanskelig å beholde dersom Coop hadde blitt ny hovedsponsor.