Som TV 2 Sporten erfarte torsdag formiddag er Bengt-Åke Gustafsson Stjernens nye trener.

Han ble presentert på en pressekonferanse klokken 12.

– For meg er dette en interessant utfordring. Jeg fikk forespørselen forrige tirsdag. Jeg kom hit på tirsdag, pratet litt med klubben og fikk umiddelbart en god følelse. Som en trener ønsker man alltid en utfordring, og det føler jeg at jeg får her, sier Gustafsson til Fredriksstad Blad.

Gustafsson er tidligere NHL-proff. Etter spillerkarrieren gjorde Gustafsson suksess som trener. Han var blant annet svensk landslagstrener fra 2005 til 2010. I 2006 ble han den første treneren som ledet et land til OL- og VM-gull i samme sesong.

I februar fikk Gustafsson sparken i den sveitsiske klubben EHC Olten.

Onsdag skrev Stjernen følgende i en pressemelding:

– Klubben har i dag lykkes med å signere en trenerkapasitet med erfaring fra øverste nivå i Sverige og Europa for øvrig. Stjernens nye hovedtrener har i tillegg en lang og imponerende spillerkarriere på høyeste nivå. Det er en glede for Stjernen denne gangen å kunne presentere ny hovedtrener med pondus og vinnerkultur langt utover normalen.

I desember ble Stjernen og trener Leif Strömberg enige om å avslutte arbeidsforholdet. Jörgen Wahlberg og Darren Treloar tok over etter Strömberg. I slutten av mars fikk Treloar beskjed om han ikke fikk fortsette. En uke seinere fikk Wahlberg beskjed om at han ikke var ønsket med videre.

Stjernen ble nummer ni i seriespillet og kvalifiserte seg dermed ikke til sluttspillet.